Berlyno policija pradėjo tyrimą dėl M. Abbaso komentarų apie Holokaustą | Diena.lt

BERLYNO POLICIJA PRADĖJO TYRIMĄ DĖL M. ABBASO KOMENTARŲ APIE HOLOKAUSTĄ

Berlyno policija penktadienį pranešė pradėjusi tyrimą dėl palestiniečių prezidento Mahmudo Abbaso (Mahmudo Abaso) komentarų apie Holokaustą, kuriuos jis išsakė per neseniai vykusį vizitą Vokietijos sostinėje.

Policija gavo skundą, kuriame M. Abbasas kaltinamas „reliatyvizavęs Holokaustą“, ir atlieka tyrimą „dėl įtarimų neapykantos kurstymu“, naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovė spaudai.

Visos svarbios išvados bus perduotos Berlyno prokurorams, kurie galiausiai nuspręs, ar buvo įvykdytas nusikaltimas.

Antradienį per bendrą spaudos konferenciją su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu (Olafu Šolcu) M. Abbasas apkaltino Izraelį nuo 1947 metų surengus „50 holokaustų“ palestiniečiams.

O. Scholzas ne iš karto papriekaištavo M. Abbasui dėl jo komentarų, tačiau po plačiai nuskambėjusios kritikos trečiadienį tviteryje parašė, kad jam „kelia pasibjaurėjimą skandalingos pastabos“, kurias išsakė palestiniečių lyderis.

M. Abbaso pastabas pasmerkė Izraelio ministras pirmininkas Yairas Lapidas (Jairas Lapidas) ir kiti žydų valstybės pareigūnai.

„Stovint Vokietijos žemėje Mahmudo Abbaso išsakyti kaltinimai Izraeliui, kad šis įvykdė „50 holokaustų“, yra ne tik moralinė gėda, bet ir siaubingas melas“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė Y. Lapidas.

Pasak Vokietijos dienraščio „Bild“, Užsienio reikalų ministerija mano, kad M. Abbasą apsaugos diplomatinis imunitetas, nes jis Vokietijoje lankėsi su oficialiu vizitu.

Tačiau „Bild“ cituotas baudžiamosios teisės profesorius Michaelis Kubicielis (Michaelis Kubicylis) teigė, kad M. Abbasas galėtų naudotis neliečiamybe tik tuo atveju, jei Vokietijoje būtų lankęsis „kaip kitos valstybės atstovas“.

Vokietija nepripažįsta Palestinos kaip valstybės, bet palaiko diplomatinius ryšius su palestiniečių teritorijomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Jis yra

Teisus. Tai ką daro žydai Palestinoje yra fašizmas

taip

jau matosi isvisko kad sionsatanystai /g lobalistai/ sulinde visur ir kuria fasizma baisesni uz hitlerio kas ir vyksta pradedant nuo jav gie karai teroras tai siu masonu darbas svetimom rankom dargi kaleimus statosi kolonizuotose salyse turbut visi zinom tik miliutes to neskelbia===

jooooo.... tiesa akis bado visiems suleriams aferistams

ir vagims ... beviltiska ka nors kalbet Ukrainoj 8 metus skerde pasikeisdami Porosionkas su Zelenskiu ukrainiecius, visa ES nei Amerika su anglija nieko nemate ir negirdejo SNO-UN ,,,taikdariai ,,, koregavo xoxolu banderu pabuklu smugius , nurodinejo taikinius .. --noiekas apie tai pasaulyje nieko nenori girdet , siandien rusu saugoma zaporozes AE bombarduoja su HIMARS ir M777 haubicomis ir raketiniais pabuklais , o Zapadlenskis su visa jankiu ES sunide rekia ,kad tai rusu darbas.... SLYKSTUS MELAGIAI TIEK AMERIKONAI SU ANGLAIS , TIK VOKIEXIAI SU XOXOLU BANDEROM SEDINCIAIS KIJEVE,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS