„Bild“: prieš A. Navalno mirtį planuoti mainai | Diena.lt

„BILD“: PRIEŠ A. NAVALNO MIRTĮ PLANUOTI MAINAI

  • 6

Vokietijos leidinys „Bild“, remdamasis neįvardytais šaltiniais rašo, jog prieš pat politinio kalinio Aleksejaus Navalno mirtį buvo svarstoma šį opozicionierių išmainyti. Deja, Vladimiras Putinas savo priešininko keisti, juolab išleisti laisvėn žūtbūt nenorėjo. Represijų šalyje tęsiasi sulaikymai dėl A. Navalno minėjimų. Per tris dienas policija į areštines sukišo virš 400 žmonių.

Kodėl A. Navalnas turėjo mirti dabar? Leidinys „Bild“ skelbia: diktatorius Kremliuje tiesiog nebegalėjo laukti.

„Bild“ apžvalgininkas Filipas Pyatovas skelbia, esą A. Navalną buvo ruošiamasi iškeisti. Mainų sąlygas aptarinėjo Rusija, Vokietija ir JAV.

A. Navalnas ir V. Putino režimo įkalintas amerikiečių žurnalistas Evanas Gerškovičius neva artimiausiais mėnesiais planuoti mainyti į rusą Vadimą Krasikovą, iki gyvos galvos įkalintą Vokietijoje, už buvusio čečėnų vado nužudymą viename Berlyno parke.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Kremlius A. Navalno paleisti nenorėjo jokiu būdu. V. Putinas iki šiol tyli, nė karto dar neužsiminė apie A. Navalno staigią mirtį atokioje Arkties įkalinimo kolonijoje. Arktį paminėjo tik sveikindamas dujų milžinę su sukaktimi.

„Kompanijai „Gazprom“, 31-eri. Šia proga sveikinu dujų pramonės veteranus, aišku vadovus, savo amato meistrus, specialistus, visus, kurie triūsia Urale ir Volgos regione, Sibire ir Tolimuosiuose Rytuose ir atšiauriausiomis Arkties sąlygomis“, – kalbėjo Rusijos prezidentas V. Putinas.

Privalome ištarti jo vardą. Neužtenka tik jį prisiminti.

V. Putinui tylint, A. Navalno vardas garsiai skamba pasaulyje, pavyzdžiui, Las Vegase Airijos roko grupės „U2“ koncerte.

„V. Putinas niekada neištars jo vardo. Todėl pagalvojau, kad šiandien čia susirinkę, žmonės, kurie tiki laisve... Privalome ištarti jo vardą. Neužtenka tik jį prisiminti. O sakyti... Aleksejus Navalnas! Aleksejus Navalnas!“ – ragino U2 vokalistas Bono.

Tyrimų komitetui paskelbus, kad A. Navalno kūnas nebus perduotas jo artimiesiems, kol tyrimas nebus baigtas, jo mama vis dar blaškosi tarp kelių miestų ligoninių ir jų morgų. Šaltinis leidiniui „Novaja Gazeta Europa“ atskleidė, esą ant A. Navalno kūno rastos mėlynės, bet jos galėjo atsirasti nuo traukulių. O ant krūtinės – nuo širdies masažo gaivinant.

Rusijoje prie įvairių paminklų, kurie virto memorialais V. Putino režimo naujausiai aukai A. Navalnui, žmonės ir toliau neša gėles, nors vaikomi nestovėti. Kasdien vis daugiau sulaikoma.

Kai kas ateina ir pasimelsti. Sankt Peterburgo gyventoja išdrįso atsinešti plakatą su užrašu „Ne numirė, o nužudytas!“

Represijų šalyje jau sulaikyta apie pusė tūkstančio žmonių. Gyventojai sulaikomi 30 miestų.

Ir kol civiliais rūbais persirengę pareigūnai į šiukšlių maišus glėbiais kiša gėles, kad nesimatytų gedinčiųjų masto, omonininkai pastvėrę nešioja už grotų žmones.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

briedai

baikit nesamones pliurpt ,kam reikalingi tie kurie tik pliurpia ir be jokiu veiksmu ,kuriu niekada nabu ,gana by. prazidente jau kiek metu loja,baigias atsibost ,jie tik ilizija kuri niekada neissipildys ,bet ,jie tiki ,jos, nes tai pragyvenimo svetur ju Šaltinis ,tad pliurps kad tik gyvent kitur be rupesciu ......

JONAS

KAM RAŠINĖJA TOKIAS NESAMONES JUK JAU UKRAINOS NĖRA BABA NUKIALIAVO I DAUSAS BLOGIAU NEGU NAPALEONUI ZELIAI IR BAIKIT APIE TA NAVALNA JIS PATS PASIRINKO GERA GYVENIMA PINIGU PILNOS KIŠENĖS BET ROJUS BAIGĖSI

to Kuo daugiau

Klausyk tu slava jau tiu tiu padangėse tavo slava visi išskridot skaityk banderos išnyko dabar ačiu dievui ir chachliatina išnaikinta užuojauta chacholu nikstančiai rasei nes jus neaiškus pakraštiniai rusijos čigonai Dabar ta didinga šalis dar labiau padydėjo O tas šiukšlė Nasralnas jau pamirštas bus iki vakaro Nes nieko gero rusu tautai neatnešė tik maidanus Sekantis zelia tas gal spės pabėgti nors netikiu tokiu stebuklu Tikrai bus rusu ukropu motinom pristatytasJuk per minsko sutarties nevygdima jau zielia ruošė ukrus eit žudyti rusu tauta Otu šliure ukrainietiška čia Lietuvoje karo nekurstik ir nerašynėk Пониала слава хахляндская
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS