Biškeke įsigaliojus nepaprastajai padėčiai miesto link gabenama karinė technika | Diena.lt

BIŠKEKE ĮSIGALIOJUS NEPAPRASTAJAI PADĖČIAI MIESTO LINK GABENAMA KARINĖ TECHNIKA

Biškeko apylinkėse penktadienį pastebėta karinės technikos, pranešė liudininkai, Kirgizijos prezidentui paskelbus sostinėje nepaprastąją padėtį dėl neramumų, išprovokuotų praeitą savaitę įvykusių ginčijamų parlamento rinkimų.

Pasak liudininkų, penktadienio vakarą miesto link važiavo šarvuočių ir karius gabenančių karinių sunkvežimių kolonos.

Socialiniuose tinkluose buvo paskelbti vaizdo įrašai, kuriuose matyti, kaip kariškius vežančios transporto priemonės įvažiuoja į miestą, taip pat į Biškeką vedančiais keliais važiuojantys šarvuotieji transporteriai.

Nepaprastoji padėtis sostinėje buvo įvesta penktadienį prezidento Sooronbajaus Žeenbekovo įsaku. Šis režimas įsigaliojo 20 val. vietos (17 val. Lietuvos) laiku ir tęsis iki spalio 21 dienos.

Remiantis valstybės vadovo įsaku, siekiant užtikrinti saugumą ir teisėtvarką, mieste bus sutelkta kariškių ir karinės technikos, taip pat bus įrengti kontrolės postai.

Pagal šalies įstatymus, parlamentas turi per tris dienas patvirtinti tokį prezidento dekretą. Spėjama, kad įstatymų leidėjai jam pritars šeštadienį.

Ekspremjeras ir buvęs deputatas Feliksas Kulovas pareiškė, kad parlamentui – Žogorku Kenešui – nepavykus susirinkti posėdžio, įsakas įsigalios automatiškai.

Tuo metu Kirgizijos vidaus reikalų ministerija patikslino, jog nepaprastoji padėtis įsigalios spalio 10 dieną.

Tokį žingsnį prezidentas žengė siekdamas stabilizuoti padėtį Biškeke, kur praėjusį savaitgalį įvykusių parlamento rinkimų rezultatais nepatenkintos partijos kasdien rengia protesto akcijas.

Penktadienį miesto centre eksprezidento Almazbeko Atambajevo šalininkų ir buvusio parlamento nario Sadyro Žaparovo šalininkų organizuotas mitingas peraugo į susirėmimą, per kurį nežinomi asmenys kelis kartus šovė į automobilį, kuriuo buvo išvežamas buvęs valstybės vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Visos kvailos ir primityvios tautelės mėgsta didingus paminklus. Sėdi koks žąsinas ant arklio, dar kardu mosuoja...ach, kokia nuostabybė...

KKK

Žioplesnio debilo nesu matęs-pi sk tas tulpes ir toliau.

tulpes@lrpk.lt

Jusu lansberginiu debilu ismatu glusams su savo apsisikusiu vyciu azijoje gyventi, toliau dar Kirgizijos, o ne europoje
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS