A. Blinkenas išreiškė palaikymą Kijevui, augant įtampai Ukrainos ir Rusijos pasienyje | Diena.lt

A. BLINKENAS IŠREIŠKĖ PALAIKYMĄ KIJEVUI, AUGANT ĮTAMPAI UKRAINOS IR RUSIJOS PASIENYJE

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) per susitikimą su Ukrainos užsienio reikalų ministru Dmytro Kuleba Vašingtono vardu išreiškė palaikymą Ukrainos suverenitetui ir teritoriniam vientisumui.

„Šiandien susitikau su Ukrainos užsienio reikalų ministru Dmytro Kuleba ir aptariau nepalenkiamą paramą Ukrainos suverenitetui bei teritoriniam vientisumui. Mes ir toliau palaikysime Ukrainos euroatlantinę integraciją besitęsiančios Rusijos agresijos Donbase ir Kryme akivaizdoje“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė amerikiečių diplomatijos vadovas.

JAV valstybės departamento pranešime, kurį išplatino atstovas Nedas Price'as (Nedas Praisas), pažymima, kad A. Blinkenas taip pat „išreiškė susirūpinimą dėl Rusijos veiksmų, kuriais siekiama eskaluoti įtampą su Ukraina, įskaitant agresyvią retoriką ir dezinformaciją, augantį paliaubų pažeidimų skaičių ir karių perkėlimą okupuotame Kryme ir netoli Ukrainos sienos“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tai

Ko šūkauji klumpe, šeimininkas dolerį suplyšusi davė?

T. Vatnikienė

Kodėl mūsų politiniai propagandistai tyli? Veikite, rašykite, keikite JAV imperializmą! Nes negausite premijinių gegužės 1-sios proga.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS