A. Blinkenas: JAV taps pasaulio vakcinacijos lydere | Diena.lt

A. BLINKENAS: JAV TAPS PASAULIO VAKCINACIJOS LYDERE

JAV žada tapti pasaulio vakcinavimo nuo COVID-19 lydere po to, kai pasieks didelės skiepijimo pažangos valstybės viduje, pirmadienį sakė JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas.

„Mums tęsiant visų Amerikos žmonių vakcinaciją, tikiuosi, kad ateityje galėsime dar daugiau skiepyti kitose pasaulio valstybėse“, – per virtualią spaudos konferenciją, surengtą po derybų Jungtinėse Tautose (JT), sakė A. Blinkenas.

„Per ateinančius mėnesius, laikui bėgant, JAV, mano įsitikinimu, taps lydere, didinančia prieinamumą prie vakcinų visame pasaulyje“, – tikino jis.

JAV jau suderėjo susitarimą gaminti vakcinas Indijoje, paramą teikiant sąjungininkėms Japonijai ir Australijai. Taip pat Vašingtonas susitarė Pietryčių Azijoje ir Ramiojo vandenyno regione, kur Kinija plečia savo įtaką, prižiūrėti vakcinacijos procesus.

Prezidentas Joe Bidenas taip pat siunčia milijonus „AstraZeneca“ vakcinos, kuri JAV dar nebuvo patvirtinta, dozių į kaimynines Kanadą ir Meksiką, Vašingtonas taip pat skyrė arba įsipareigojo skirti 4 mlrd. dolerių JT remiamai „Covax“ programai, kuri tiekia vakcinų dozes besivystančioms pasaulio šalims.

J. Bidenui sausio 20 d. perėmus pareigas, vakcinacijos procesas JAV vykdomas vis sparčiau. Pirmadienį Baltieji rūmai pranešė, kad iki balandžio 19 d. vakcina nuo COVID-19 jau bus prieinama 90 proc. suaugusių šalies gyventojų.

Darydamos tokią pažangą, JAV netrukus susidurs su vakcinų dozių pertekliumi, reikės spręsti, ar ir kaip dozes atiduoti kitoms šalims.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Ne Amerika sunaikinta, o 'vyriausybes' visame pasaulyje. Pazistami kurie gyvena Amerikoje sake kad Kalifornijoj tai zmones visai kaip ciabato aulai ir savo smegenu nenaudoja nes labai vyrauja 'vyriausybe' valstijoje; Niujorko valstijoje ta pati nesamone. Zmones terorizuojami ne tik 'vyriausybes' bet ir skiepyti zmonemis-vyksta toks kaip suskaldymas zmoniu kas sukels daugiau problemu ir galimybe Jungtines Tautoms (Rokefeleriu organizacija) itikinti zmones kad Taika ir sveikata gali buti tik viename apjungtame pasaulyje tik ko zmones nesuprastu tai kas ju tame laukia jei tas ivyks ir vadovaus patys bjauriausi rezimu atstovai

Anonimas

Subines skrebuciai lyderiais NEBUNA. Amerika TURI BUTI SUNAIKINTA.

PAGALIAU JAV TERORISTAI ATSISKLEIDŽIA...

Jei ir šiandien dar kam neaišku JAV teroristų tikslai - pirmauti pasaulyje visur ir visuose srityse. Būtų labai gražu ir sektina, jeigu tai būtų daroma garbingai, demokratiniu keliu. Deja, taip nėra. Ne jie pirmieji pradėjo vakciną kurti ir ne jie turėtų pirmauti šioje srityje. Čia klausimas turėtų būti statomas PASAULINIU MASTU ir VISIEMS VIENYTIS, o ne pirmauti kovoje su ta pandemija. Jie ir toje pasaulio nelaimėje siekia TIK PELNO, kaip ir visuose karuose.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS