A. Blinkenas: JAV turi investuoti šalies viduje, kad konkuruotų su Kinija | Diena.lt

A. BLINKENAS: JAV TURI INVESTUOTI ŠALIES VIDUJE, KAD KONKURUOTŲ SU KINIJA

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas pareiškė, kad Jungtinės Valstijos turi daugiau investuoti šalies viduje, kad sugebėtų konkuruoti su Kinija, pavadindamas „vidaus atsinaujinimą“ kertiniu užsienio politikos principu.

JAV diplomato kalba atspindi tai, ką prezidento Joe Bideno administracija vadina „užsienio politika viduriniajai klasei“, skiriant daug dėmesio šalies konkurencingumui viduje ir užsienyje.

A. Blinkenas kalbėjo Merilendo universiteto inžinerijos laboratorijoje, kur 3D spausdintuvais yra kuriami naujų gaminių prototipai.

„Kinijos ir Rusijos vyriausybės, be kitų, viešumoje ir privačiai teigia, kad Jungtinės Valstijos patiria nuosmukį, todėl geriau laikytis jų autoritarinės pasaulio vizijos, o ne mūsų demokratinės“, – sakė A. Blinkenas.

„Niekas taip greitai neįveiktų jų argumentų, kad Amerikos geriausios dienos jau praeityje, nei rimtos investicijos į mūsų vidinį atsigavimą“, – tikino valstybės sekretorius.

A. Blinkenas taip pat citavo Pasaulio ekonomikos forumo tyrimą, kad Jungtinės Valstijos yra 13 pasaulyje pagal infrastruktūros kokybę, o Kinija tam esą išleidžia tris kartus daugiau. Taip pat Kinija esą investuoja daugiau į tyrimus ir jų plėtrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ar

ne juokinga kai prie apversto lovio iremintas bidonas vydo jav griovima pagal obamuzsakymus tik Trumpa s gali suvald yt si griovimo plana masonu itakos?;;;;;;

SUSIJUSIOS NAUJIENOS