Bosnijoje serbai nacionalistai surengė mitingą Rusijai palaikyti | Diena.lt

BOSNIJOJE SERBAI NACIONALISTAI SURENGĖ MITINGĄ RUSIJAI PALAIKYTI

Bosnijos ir Hercegovinos šiaurės vakariniame Bania Lukos mieste šeštadienį maždaug 100 Bosnijos serbų nacionalistų surengė mitingą, reikšdami palaikymą Rusijos invazijai į Ukrainą.

Mitingo dalyviai mojavo Rusijos vėliavomis ir tvirtino, kad Rusijos karas prieš mažesnę provakarietišką kaimynę yra „legitimus mūšis, kurio tikslas – išvaduoti Ukrainos pavergtus žmones“. 

„Rusija nekariauja su Ukraina. Tai karas su tamsiomis euroatlantinėmis jėgomis, siekiančiomis viešpatauti pasaulyje ir jį sunaikinti“, – sakė Zdravko Močevičius (Zdravkas Močevičius), vienas iš kiek daugiau nei 100 žmonių, susirinkusių į mitingą.     

Susibūrimą organizavo Bosnijos serbai, priklausantys Rusijos baikerių klubui „Naktiniai Vilkai“ (Nočnyje volki).

Rusija nekariauja su Ukraina. Tai karas su tamsiomis euroatlantinėmis jėgomis, siekiančiomis viešpatauti pasaulyje ir jį sunaikinti.

Šis klubas uoliai palaiko Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir jo protežė Balkanuose – Bosnijos serbų nacionalistų lyderį Miloradą Dodiką, kuriam JAV neseniai paskelbė sankcijas dėl korupcijos.    

Po 1992–1995 metų karo Bosnija buvo padalinta į du pusiau nepriklausomus darinius – Serbų Respubliką bei musulmonų ir kroatų Federaciją.

Šalies Prezidiume – valstybės vadovo funkcijas vykdančioje kolektyvinėje institucijoje – serbams atstovaujantis M. Dodikas ne kartą grasino imtis separatistinių veiksmų ir perspėjo, kad etniniai serbai gali pasitraukti iš bendrų institucijų. 

Nepaisant griežto M. Dodiko nepritarimo, Bosnija ir Hercegovina anksčiau šį mėnesį per svarbų balsavimą Jungtinių Tautų Generalinėje asamblėjoje kartu su kitomis šalimis pasmerkė Rusijos įsiveržimą į Ukrainą.

Gairės: Bosnijos ir Hercegovina, serbai, nacionalistai, mitingas, palaikymas Rusijai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS