„Brexit“ judėjimo lyderis – laimingas bedarbis | Diena.lt

„BREXIT“ JUDĖJIMO LYDERIS – LAIMINGAS BEDARBIS

Nepriklausomybės partijos (UKIP) veldys Nigelas Farage'as – dėmesio centre. Netrukus politikas taps bedarbiu, mat jam teks atsisakyti Europos parlamento nario mandato, o Didžiosios Britanijos parlamentaro posto jis neiškovojo, tačiau tai netrukdo jam svaidytis žaibais Briuselyje.

UKIP vadovas šią savaitę EP pareiškė, kad Didžioji Britanija, praėjusią savaitę nubalsavusi už pasitraukimą iš ES, suteikia vilties kitoms Europos žemyno valstybėms.

N.Farage'as sakė, kad nori, jog derybos dėl šalies pasitraukimo iš ES būtų pradėtos greitai, ir pridūrė, kad "geriau jokio susitarimo nei tas supuvęs susitarimas, kurį turime dabar".

EP narys ir vienas iš "Brexit" judėjimo lyderių sulaukė švilpimo ir garsių nepritarimo šūksnių, kai paragino Europą sudaryti su Britanija gerą prekybinį susitarimą, kai jo šalis pasitrauks iš bloko, įspėjęs, kad priešingu atveju būtų rizikuojama prarasti dalį darbo vietų Vokietijos automobilių gamybos pramonės įmonėse.

"Kodėl mums nebūti tiesiog pragmatiškiems, protingiems, subrendusiems, supratingiems... ir nesudaryti protingo susitarimo dėl prekybos be tarifų?" – klausė jis.

Savo kalboje, kurią buvo priverstas kelis kartus nutraukti dėl triukšmo salėje, N.Farage'as įspėjo: "Didžioji Britanija nebus paskutinė valstybė narė, pasitraukusi iš ES."

Jo pozicijai pritarė Prancūzijos nacionalinio fronto lyderė Marine Le Pen, kuri Britanijos referendumo rezultatus pavadino "ypatinga demokratijos pergale – antausiu europinei sistemai, kuri vis labiau grindžiama baime, šantažu ir melu".

N.Farage'as EP nariams taip pat pareiškė, kad po "Brexit" paskutinis juokiasi jis.

"Argi nejuokinga? Kai atvykau čia prieš septyniolika metų ir pasakiau, kad noriu vadovauti kampanijai už Britanijos pasitraukimą iš ES, jūs visi juokėtės iš manęs, bet dabar nebesijuokiate", – pasakė N.Farage'as.

Pasak jo, ES nepripažįsta, kad jos ambicijos dėl vieningos Europos, nuo kurios rinkėjai masiškai nusisuka, žlunga ir yra klaidingos. "Jūs primetėte jiems politinę sąjungą, o kai žmonės 2005 m. Nyderlanduose ir Prancūzijoje balsavo prieš jus, jūs paprasčiausiai ignoravote juos ir Lisabonos sutartį įnešėte pro galines duris!" – pažymėjo jis europarlamentarams.

Įėjęs į parlamento rūmus iš džiaugsmo švytintis N.Farage'as apsikabino EK pirmininką J.C. Junckerį, ilgametį priešininką, kuris savo kalboje net paklausė, kodėl UKIP lyderis iš viso varginosi čia atvykti.

"Tikrai stebiuosi, kad esate čia, – pareiškė EK vadovas. – Jūs kovojate už pasitraukimą – kodėl esate čia?"

"Tai malonumas", – atšovė N.Farage'as.

N.Farage'as pridūrė: "Mažieji žmonės atmetė multinacionalines kompanijas, bankus, didžiuosius politikus ir tarė jiems: "Norime susigrąžinti savo šalį."

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

0

kaip toks melagis gali vadinti save politku!

nu

dabar pats gales emigruoti is salies, kurios ekonimika sugriove

SUSIJUSIOS NAUJIENOS