Britai skelbia klaidą – reikėjo izoliuotis nuo Europos | Diena.lt

BRITAI SKELBIA KLAIDĄ – REIKĖJO IZOLIUOTIS NUO EUROPOS

  • 2

Jungtinė Karalystė yra viena iš labiausiai koronaviruso paveiktų valstybių ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje, o analizuojant to priežastis aiškėja, kad užkrato plitimui įtakos turėjo ir savotiški šalies valdžios sprendimai.

Kovojant su pandemija čia ne kartą priimti savotiški sprendimai – visiškai kitokie nei kitose šalyse arba veiksmingos priemonės imtos taikyti žymiai vėliau.

Parlamento vidaus reikalų komitetas rugpjūčio 4-ąją pareiškė, kad mirtį sėjantis virusas išplito ir dėl to, kad netinkamai ir ne laiku imtasi sienos su Europa kontrolės, o ministrai pernelyg daug dėmesio sutelkė atvykstantiems iš Azijos.

Komitetas tokį valdančiųjų požiūrį pavadino „rimta klaida“.

Vyriausybei itin kliuvo už tai, kad ji kovo pradžioje nesiėmė jokių priemonių dėl žmonių, atvykstančių iš Ispanijos, kurioje tuo metu padėtis jau buvo labai rimta.

Dauguma Europos valstybių – tarp jų ir Lietuva – atvykstančiuosius iš tam tikrų šalių ėmė griežtai kontroliuoti jau kovo viduryje, tuo tarpu britai privalomosios saviizoliacijos iš jų ėmė reikalauti tik birželio pradžioje, kai panedemija jau buvo atslūgusi.

Karantinas JK taip pat paskelbtas vėliau nei kitose Europos valstybėse.

Britai gerokai vėliau ėmė taikyti ir reikalavimą viešajame transporte bei uždarose patalpose žmonėms dėvėti nosį ir burną dengiančias kaukes.

Iki tol į Britaniją pateko tūkstančiai žmonių iš Europos, jie čia galėjo laisvai judėti.

„Labai tikėtina, kad dėl to šalyje kilo staigus protrūkis, tai turėjo įtakos ir bendram pandemijos mastui JK. Nesugebėjimas tinkamai apsvarstyti griežtesnių priemonių taikymo atvykstantiems – privalomosios saviizoliacijos, tikrinimo ir tikslinių testų arba privalomojo karantino – buvo rimta klaida“, – rašoma komiteto išvadose.

Vidaus reikalų ministerija sureagavo į šias išvadas bei pavadino jas „neteisingais teiginiais“.

„Visi mūsų sprendimai pandemijos metu buvo paremti mokslu, taikytos atitinkamos priemonės, jos pristatytos tinkamu metu – kad visi mes būtume apsaugoti“, – rašoma atstovės spaudai pranešime.

Oficialūs Jungtinės Karalystės duomenys rodo, kad šalyje nuo pandemijos pradžios koronavirusu užsikrėtė per 306 tūkst. žmonių, beveik 49 tūkst. iš jų mirė. Pagal šį rodiklį JK pasaulyje užima 4-ąją vietą, o Europoje – tai prasčiausias rezultatas. Pagal bendrą užkratų atvejų skaičių britai žemyne nusileidžia tik Ispanijai (349 tūkst.).

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/koronavirusas/britai-skelbia-klaida-reikejo-izoliuotis-nuo-europos?fbclid=IwAR3YTc86UeJz3NSh6_-gT5O6epkod1c7P-bVt23YZgq8kR0kK3BWa15KwGs.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Bufa

Ka jie ten sneka? Ar anglai ten dar gyvena, ar vien babajai su papuasais? Norejo jie izoliuotis.... Cha... Pries 500 metu reikejo, dabar jau esat zluge....

Lietuva skelbia klaida

Reikejo izoliuotis nuo Britanijos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS