Britų ministras pirmininkas paskyrė naują socialinės apsaugos ministrą | Diena.lt

BRITŲ MINISTRAS PIRMININKAS PASKYRĖ NAUJĄ SOCIALINĖS APSAUGOS MINISTRĄ

  • 0

Britų ministras pirmininkas Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) šeštadienį paskyrė naują socialinės apsaugos ministrą, pakeičiantį buvusį Konservatorių partijos lyderį Iainą Duncaną Smithą (Ajeną Dankaną Smitą), kurio netikėtas atsistatydinimas pribloškė vyriausybę.

Naujuoju darbo ir pensijų sekretoriumi D.Cameronas paskyrė Stepheną Crabbą (Stiveną Krabą), kuris iki šiol ministrų kabinete užėmė Velso sekretoriaus postą, sakoma Dauningstrito pareiškime.

I.Duncanas Smithas atsistatydino penktadienį, dėl planuojamo pašalpų sumažinimo neįgaliesiems, kaltindamas finansų ministrą George'ą Osborne'ą (Džordžą Osborną) kandžiame atsistatydinimo laiške.

Pašalpų neįgaliesiems pakeitimai ir jų padarymo kontekstas, yra „per didelis kompromisas“, rašė jis kilus triukšmui dėl planų, kuriuos šią savaitę metiniame biudžete paskelbė G.Osborne'as.

„Jie nėra pateisinami taip, kaip buvo įtraukti į biudžetą, kuris yra naudingas daugiau uždirbantiems mokesčių mokėtojams“, – sakė I.Duncanas Smithas, kuris vadovavo konservatoriams opozicijoje, nuo 2001 iki 2003 metų, o darbo ir pensijų sekretoriaus poste dirbo nuo 2010-ųjų.

D.Cameronas sakė, kad I.Duncano Smitho sprendimas atsistatydinti jį „suglumino ir nuvylė“.

I.Duncanas Smithas yra vienas iš šešių aukšto rango ministrų, kurie nepalaikė D.Camerono pozicijos ir parėmė Britanijos pasitraukimą iš Europos Sąjungos, referendumas šiuo klausimu vyks birželio 23 dieną.

Į Velso sekretorius buvo paaukštintas ir S.Crabbą pakeis Alunas Cairnsas (Alunas Kernsas).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS