Britų parlamentas balsavo už Londono Hitrou oro uosto plėtrą | Diena.lt

BRITŲ PARLAMENTAS BALSAVO UŽ LONDONO HITROU ORO UOSTO PLĖTRĄ

Dauguma britų parlamentarų vėlų pirmadienio vakarą balsavo už planus statyti trečią kilimo ir tūpimo taką Hitrou oro uoste, nors prieš tokį sumanymą audringai protestuoja gyventojai ir aplinkosaugininkai.

Iniciatyvą pasiūlė britų vyriausybė.

„Už“ Hitrou plėtrą balsavo 415 įstatymų leidėjų, „prieš“ - 119. Hitrou teigimu, įgyvendinus šį projektą, oro uostas per metus galės padidinti aptarnaujamų skrydžių skaičių nuo 470 000 iki 740 000.

Pažymima, kad sprendimas sukėlė susiskaldymą parlamente, nesusijusį su partijų linijomis. Nemažai įstatymų leidėjų prieštaravo idėjai plėsti oro uostą, tvirtindami, kad toks projektas gali padidinti taršą ir triukšmą vakariniuose Londono rajonuose.

Prieš projektą kovojantys „Greenpeace“ aktyvistai pažadėjo kreiptis į teismą, bandydami statybas uždrausti.

Tačiau transporto sekretorius Chrisas Graylingas teigė, kad sprendimas pritarti idėjai statyti naują kilimo ir tūpimo taką „nutiestų kelią į mūsų, kaip pasaulinės tautos po „Brexit“ pasaulyje, ateitį“.

Hitrou oro uostas, kuris buvo atidarytas 1946 metais, kai kariuomenė pastatė didelę palapinę mažame žolės aerodrome, išaugo į pasaulinį aviacijos centrą. Pastaraisiais metais jis susiduria su didele kitų Europos uostų konkurencija - tokių kaip Frankfurto, Amsterdamo Šipolio ir Paryžiaus Šarlio de Golio.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS