Britų princas Williamas su žmona lankysis Pakistane | Diena.lt

BRITŲ PRINCAS WILLIAMAS SU ŽMONA LANKYSIS PAKISTANE

Jungtinės Karalystės (JK) princas Williamas ir jo žmona, Kembridžo kunigaikštienė Kate, pirmadienį atvyks į Pakistaną. Tai bus pirmoji britų karališkosios šeimos atstovų kelionė į šią šalį per daugiau nei dešimtmetį.

Pirmojo jų vizito Pakistane metu Kembridžo kunigaikščiui ir kunigaikštienei bus patiestas raudonas kilimas. Penkių dienų vizito metu bus užtikrinamas aukščiausio lygio saugumas, visą Williamo ir Kate kelionę prižiūrės Pakistano kariuomenė.

„Tai yra pats sudėtingiausias kunigaikščio ir kunigaikštienės vizitas, žinant logistines ir saugumo aplinkybes“, – teigiama Kensingtono rūmų pranešime.

„Nors kunigaikščio ir kunigaikštienės vizito darbotvarkė sudaryta atsižvelgiant į istorinius Britanijos ir Pakistano santykius, vizitu bus siekiama parodyti dabartinį Pakistaną – dinamišką, veržlią ir į ateitį žiūrinčią šalį“, – priduriama pranešime.

Vizito metu Williamas ir Kate susitiks su Pakistano prezidentu Arifu Alvi ir premjeru Imranu Khanu. Jie taip pat dalyvaus programose, skirtose jaunimui, ir sužinos, kaip Pakistano bendruomenės prisitaiko prie klimato kaitos.

Vizito metu karališkoji pora įveiks per 1 000 kilometrų nuo sostinės Islamabado ir istorinio Lahoro miesto iki kalnuotos Pakistano šiaurės bei pasienio regionų vakaruose.

Pastarąjį kartą britų karališkosios šeimos atstovai Pakistane lankėsi 2006 m. Tuo metu į šalį atvyko Velso princas Charlesas ir jo žmona Camilla.

1996-aisiais Pakistane lankėsi ir princo Williamo motina princesė Diana. Tuo metu ji dalyvavo labdaringame renginyje, kuriame buvo renkamos lėšos vėžio gydymui skirtai ligoninei, statomai dabartinio premjero I. Khano.

Karalienė Elžbieta II Pakistane lankėsi dukart – 1961 ir 1997 m.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS