Britų žvalgyba: šią žiemą Rusija keičia prioritetus | Diena.lt

BRITŲ ŽVALGYBA: ŠIĄ ŽIEMĄ RUSIJA KEIČIA PRIORITETUS

Pastarosios raketų atakos prieš Ukrainą rodo, kad Rusijos pajėgos pirmiausia mėgina smogti gynybos pramonės objektams, o ne energetikos infrastruktūrai, kaip buvo praėjusią žiemą, sakoma Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos paskelbtoje atnaujintoje žvalgybos informacijos suvestinėje, pranešė „Ukrinform“.

„Nuo 2023 m. gruodžio 29 d. Rusija padidino savo didelio nuotolio smūgių į Ukrainą operacijų intensyvumą. Jos pajėgos panaudojo reikšmingą skaičių iš oro paleidžiamų sparnuotųjų ir balistinių raketų, kurias kaupė pastaraisiais mėnesiais. Panašu, kad per pastaruosius smūgius pirmiausia taikytasi į Ukrainos gynybos pramonę“, – sakoma socialiniame tinkle „X“ paskelbtoje suvestinėje.

Pasak gynybos ministerijos, tai rodo, kad Rusija bent jau laikinai pakeitė požiūrį, kurio laikėsi praėjusią žiemą, kai pirmiausia taikėsi į Ukrainos energetikos infrastruktūrą.

„Rusijos planuotojai beveik neabejotinai pripažįsta didėjančią gynybos pramonės pajėgumo svarbą, nes rengiasi ilgam karui“, – sakoma pranešime.

Gairės: britų žvalgyba, karas Ukrainoje, Rusija, smogia gynybos pramonės objektams
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS