Briuselis laukia naujų Londono pasiūlymų dėl „Brexit“ | Diena.lt

BRIUSELIS LAUKIA NAUJŲ LONDONO PASIŪLYMŲ DĖL „BREXIT“

  • 1

Briuselis pasakė Didžiajai Britanijai iki penktadienio vakaro laukiantis jos oficialių pasiūlymų dėl „Brexit“ sąlygų keitimo, ketvirtadienį pranešė britų laikraštis „The Daily Telegraph“.

„Europos Sąjungos atstovai suteikė Britanijos vyriausybei 48 valandas naujiems pasiūlymams pateikti nesėkme pasibaigus deryboms dėl galimos išeities, kuriose dalyvavo (britų generalinis atornėjus) Geoffrey Coxas (Džefris Koksas) ir (ES vyriausiasis derybininkas) Michelis Barnier (Mišelis Barnjė)“, – rašė laikraštis.

Briuselis nurodė, kad yra pasirengęs jau ateinantį savaitgalį svarstyti naują Londono planą, tačiau tam britai turi perduoti savo pasiūlymus.

Trečiadienį M. Barnier pareiškė, jog kol kas nerasta jokio sprendimo, kaip įveikti aklavietę dėl „Brexit“.

Tuo metu G. Coxas po antradienį Briuselyje įvykusio susitikimo su M. Barnier sakė pateikęs kelis „labai protingus pasiūlymus“. 

Po derybų Briuselyje, kuriose dalyvavo ir Britanijos „Brexit“ reikalų sekretorius Steve'as Barclay (Stivas Barklajus), abi pusės nepateikė jokių oficialių komentarų.

Antras britų parlamento balsavimas dėl „Brexit“ numatomas kovo 12 dieną. Ministrė pirmininkė Theresa May (Tereza Mei) yra pažadėjusi, kad jei parlamentas atmes jos suderėtą „Brexit“ susitarimą, kovo 13 dieną bus surengtas balsavimas dėl to, ar parlamentarai pritaria išstojimui iš ES be sutarties.

Kovo 14-ąją įvyktų balsavimas dėl „Brexit“ atidėjimo po kovo 29 dienos.

Penktadienį Th. May turi pasakyti kalbą parlamente, kuria sieks užsitikrinti paramą prieš kitos savaitės balsavimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tokias

masonu manevras tk pagreitins monarchijos agonija nes jaunimas tai ne is viduramziu nedaleis chaoso....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS