Briuselyje du švedus nušovęs užpuolikas bandė gauti prieglobstį keturiose Europos šalyse | Diena.lt

BRIUSELYJE DU ŠVEDUS NUŠOVĘS UŽPUOLIKAS BANDĖ GAUTI PRIEGLOBSTĮ KETURIOSE EUROPOS ŠALYSE

  • 11

Šią savaitę Briuselyje du švedų futbolo sirgalius nušovęs islamistas bandė gauti prieglobstį keturiose Europos šalyse, tačiau jam nepavyko, ketvirtadienį pranešė Belgijos pareigūnai.

45 metų Tuniso pilietis, žiniasklaidos pranešimuose įvardijamas kaip Abdesalemas Lassouedas (Abdesalemas Lasuedas), įvykdė išpuolį „Islamo valstybės“ grupuotės vardu. Jis buvo nukautas policijos.

„Teroristas, kuris pirmadienį įvykdė išpuolį Briuselyje, prašė prieglobsčio keturiose skirtingose Europos šalyse ir kiekvieną kartą jo prašymas buvo atmestas, nes jis neatitiko apsaugos reikalavimų“, – sakė Belgijos imigracijos ministrė Nicole De Moor (Nikol De Mor).

Iš oficialių dokumentų matyti, kad nuo 2011 metų jo prašymai buvo pateikti Norvegijoje, Švedijoje, Italijoje ir Belgijoje.

Po to, kai 2020-aisiais buvo atmestas jo prašymas suteikti prieglobstį, jis nelegaliai liko Belgijoje.

Žinia apie daugybę nesėkmingų užpuoliko prieglobsčio prašymų pasirodė po to, kai Švedijos, Belgijos ir Europos Sąjungos pareigūnai po šaudynių prašė pažangos kalbant apie nelegalių migrantų išsiuntimą.

Pasiūlymas sugriežtinti taisykles, kad ES valstybės privalėtų bandyti grąžinti namo neteisėtai bloke esančius asmenis, jau kelerius metus įstrigęs.

ES teigia, kad kasmet valstybės narės priima apie 400 tūkst. sprendimų grąžinti asmenis, tačiau šiemet jų grąžinta tik apie 65 tūkstančius.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Įdomu

Lietuvos valdžiagalviai būtų priėmę išskėstomis rankomis ir kojomis.

Merkel

Kalta Merkel teroristus prieme gyventi .yra daug nusikalteliu. Slepia ir dabar nusikalteliai nenori dirbti pinigeliu gauna

RICHARD

kur merkel????ir kada ja nuteis????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS