Briuselyje svarstytas paramos Graikijai klausimas | Diena.lt

BRIUSELYJE SVARSTYTAS PARAMOS GRAIKIJAI KLAUSIMAS

Trečiadienį sušauktame neeiliniame Europos Sąjungos (ES) Teisingumo ir vidaus reikalų tarybos posėdis Briuselyje buvo svarstoma, kaip spręsti susidariusią padėtį dėl migrantų srauto Turkijos pasieniuose su Graikija ir Bulgarija.

Lietuvai taryboje atstovavo vidaus reikalų viceministras Tautvydas Tamulevičius.

Turkijos prezidentui Recepui Tayyipui Erdogan pareiškus, kad nebesuvaldoma padėtis Idlibe verčia Turkijos vadovybę „atidaryti duris“ ir nebesulaikyti migrantų, Turkijos pareigūnai pasitraukė iš pasienio patikros punktų. Po šio pareiškimo migrantų srautai užplūdo Graikijos ir Bulgarijos pasienį. Padėtis Graikijoje sudėtingiausia, Bulgarijoje – gana stabili.

Sušauktos tarybos tikslas – išreikšti palaikymą Graikijai ir kitoms migracijos spaudimo paveiktoms ES valstybėms narėms, svarstyti konkrečių paramos priemonių Graikijai teikimą bei aptarti Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūros (Frontex) greitojo reagavimo būrių pasitelkimą, sakoma Vidaus reikalų ministerijos pranešime.

Lietuva prisidės prie pagalbos priemonių Graikijai teikimo siųsdama savo pareigūnus į Frontex greitojo reagavimo būrius. Taip pat atsižvelgiant Frontex įvardintą reikiamos techninės įrangos sąrašą, Lietuva pasirengusi dislokuoti automobilį su termovizorine įranga 2 mėnesių laikotarpiui bei 8 pareigūnus. Taip pat Lietuva pasirengusi teikti pagalbą Graikijai civilinės saugos priemonėmis (palapinės, lovos, pagalvės, miegmaišiai).

„Graikija saugo bendrą mūsų visų – ES – sieną, ir šiomis dienomis susiduria su neproporcingu spaudimu. Kaip bendruomenė, turime rodyti solidarumą ir stiprybę šio iššūkio kontekste“, – teigė vidaus reikalų viceministras T. Tamulevičius, pasisakęs už stipresnes bendras koordinuotas pastangas ES lygiu užtikrinant sienų apsaugą.

 

Gairės: Graikija, ES, migrantai
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

WW3 vyksta, finansinėmis priemonėmis.

trumpai

reika pasakyti gana,kam reikalingi tie tremtingyniai ,sita politika 'emigracijos' yra Usa sukelta ,uz dolco kritima del euro,todel jankis ir organizavo karus tik aplink europa ,visa siaures afrika azija ,sirija, ukraina,o prie to dabar dasideda rusija ir turkija kuri senai permeta muslimus i europ. Jie dauginas kaip ziurkes ir eina i europa netrugdomai,o dabar Pamastykit :kad tas gali testis amzinai ir kokios bus pasekmes ......! ! !

o

kas ta emigra ja padare jeiir zudydami zmones triubina kad tai /taikos/ tikslams politisgamos kaip turkai su zydais kurie atstovauja jav pompeo o trumpui rupi rinkimai ir vidaus reikalai tai masonai ir rezga naujas pinkles o rusai palaiko sirus b et tuo paciu kariniais veiksmais naikina vietynes tautas kurios kliudo ju expansiniams tikslams Hitlerio ideologija ko ne masonu?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS