Budistų šventykloje kelnes nusimovė du amerikiečiai | Diena.lt

BUDISTŲ ŠVENTYKLOJE KELNES NUSIMOVĖ DU AMERIKIEČIAI

  • 5

Tailando policija trečiadienį pranešė, kad du turistai iš Amerikos suimti už „netinkamą elgesį“, kai pasidalino nuotraukomis, kuriose jie matyti apnuoginę sėdmenimis vienoje garsioje Bankoko šventykloje.

38-erių Josephas Džosefas ir Travisas Dasilvos (Džozefas ir Trevisas Dasilvos) į socialinį tinklą „Instagram“ nuotraukas įkėlė lapkričio 24 dieną. Kol kas neaišku, ar šie vyrai giminės.

Tačiau neapgalvota išdaiga jiems gali sukelti daugiau nemalonumų – policijai siekia nubausti amerikiečius pagal itin griežtą nusikaltimų kompiuterinėje erdvėje įstatymą. Šis teisės aktas numato, kad pažeidėjams gali būti skirta įkalinimo bausmė.

Prie upės esanti šventykla, kurios senovinis bokštas yra vienas žinomiausių Bankoko simbolių, vaizduojama Tailando turizmo centro logotipe.

Vyrai suimti Bankoko oro uoste vėlyvą antradienį, jiems skirta po 150 JAV dolerių bauda.

„Jie suimti pakeliui iš Tailando“, – sakė imigracijos policijos atstovas pulkininkas Cherngronas Rimpadee (Černgronas Rimpadis) ir pridūrė, kad turistai buvo stebimi, kai socialiniuose tinkluose jų paviešintos nuotraukos patraukė tarnybų dėmesį.

Anot pulkininko Jarupato Thongkomolo (Džarupato Tongkomolo), dirbančio bylą tiriančioje policijos nuovadoje, esančioje netoli šventyklos, sakė, kad vyrams gali būti pateikti sunkesni kaltinimai.

„Laukiame teismo leidimo juos patraukti baudžiamojon atsakomybėn pagal Kompiuterinių nusikaltimų įstatymą už pornografinio pobūdžio nuotraukų viešinimą“, – sakė J. Thongkomolo.

Pagal minėtą įstatymą nuteistieji gali būti įkalinti iki penkerių metų. Šis teisės aktas dažnai taikomas politiniams disidentams arba žmonėms, kaltinamiems Tailando monarchijos įžeidimu.

Karinės chuntos valdomas Tailandas griežtai reaguoja į dominuojančios šalies religijos – budizmo – užgauliojimą.

Turistams liepiama nepirkti ir nepardavinėti Budą vaizduojančių skulptūrėlių ir nesidaryti tatuiruočių, vaizduojančių šventuosius simbolius ar Budą.

Šventyklas lankantys žmonės taip pat turi rengtis kukliai, prisidengti pečius ir kojas. Priminimai apie šias taisykles yra paskelbti prie beveik visų šventųjų vietų Bankoke.

2015 metais kaimyninė Malaizija deportavo keturis vakariečius turistus, apkaltinusi juos nešvankiu elgesiu, kai šie žmonės nusifotografavo nuogi ant vieno kalno Borneo saloje.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

to

lietuviu iilgiesi senų šūkių?Viena partija,viena tiesa,?Kas ne su mumis ,tas Kremliaus agentas,taip ir toliau pirmyn

šiaip

jų snukučiai daugiau panašūs į afrikiečius....

Lietuvis

Tavo kacapo nuomone niekam nerupi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS