Bundesbankas tikisi Vokietijos ekonomikos augimo antrąjį metų ketvirtį | Diena.lt

BUNDESBANKAS TIKISI VOKIETIJOS EKONOMIKOS AUGIMO ANTRĄJĮ METŲ KETVIRTĮ

Vokietijos centrinis bankas tikisi, kad šalies ekonomika balandžio-birželio mėnesiais, antrą metų ketvirtį iš eilės, pademonstruos augimą, po nuosmukio per paskutinis tris praėjusių metų mėnesius.

Federalinės statistikos tarnybos „Destatis“ negalutiniais duomenimis, per pirmus tris šių metų mėnesius šalies sukurtas bendrasis vidaus produktas buvo 0,2 proc. didesnis nei ankstesnio laikotarpio, per kurį užfiksuotas ekonomikos susitraukimas 0,5 procento.

„Tikėtina, kad antrąjį ketvirtį ekonomika vėl šiek tiek augs“, – teigia Bundesbankas.

Anot centrinio banko, aktyvumas šalies paslaugų sektoriuje balandį-birželį toliau stiprėja, skatinamas namų ūkių pajamų augimo ir atsigaunančio vartojimo.

„Namų ūkių realiųjų pajamų augimas turėtų nusverti neapsisprendimą dėl vartojimo“, – mano Bundesbanko analitikai.

Jie pažymi, jog Vokietijos darbo rinka veikiausiai išliks stipri, o atlyginimai ir toliau sparčiai didės, todėl tai gali kelti infliacijos pakartotino spartėjimo pavojų, o tai gali atsispindėti jau šio mėnesio rezultatuose.

Vokietijos ekonomikos raidos pirmąjį šių metų ketvirtį galutiniai duomenys bus paskelbti penktadienį, o išankstiniai antrojo metų ketvirčio rezultatai – liepos pabaigoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS