Bundestago Biudžeto ir Gynybos komitetai pritarė 105 tankų „Leopard“ įsigijimui | Diena.lt

BUNDESTAGO BIUDŽETO IR GYNYBOS KOMITETAI PRITARĖ 105 TANKŲ „LEOPARD“ ĮSIGIJIMUI

Vokietijos Bundestago Biudžeto komitetas pritarė, kad Bundesverui būtų nupirkti  105 koviniai tankai „Leopard-2A8“. Tai trečiadienį Berlyne pranešė koalicijos šaltiniai, kuriais remiasi agentūra „Reuters“.

Komitetas patenkino atitinkamą Gynybos ministerijos teikimą. Užsakymo vertė yra beveik 3 mlrd. eurų. Tankus iki 2030 m. Bundesverui turės pristatyti ginkluotės koncernas KNDS. Pagrindinę „Leopard“ ginkluotę tieks ginklų koncernas „Rheinmetall“.

Žalią šviesą uždegė ir Bundestago Gynybos komitetas, pranešė naujasis jo pirmininkas Marcusas Faberis. Tinkle X jis apie planus dėl naujų tankų rašė: „Mes koviniais tankais visiškai aprūpinsime brigadą Lietuvoje, pakeisime kariuomenės turimus senesnius „Leo2“ ir sukursime erdvės tolesniems tiekimams į Ukrainą“. Tokie dideli užsakymai, be to, esą rodo, kad „rimtai žiūrime į savo gynybą ir paramą Ukrainai ir ilguoju laikotarpiu“.

Biudžeto komitetas taip pat pritarė amunicijos ir dar keturių „Patriot“ oro gynybos sistemų įsigijimui.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Rūtenis

Atominiu ginklu tik gąsdina, tačiau kremliaus caras-nuorūka yra toks turtingas, bet ne durnas ir supranta, jog būdamas bene turtingiausiu žmogumi pasaulyje, atominio konflikto atveju, jis tais turtais nepasinaudos ir jo aplinka taipogi, tad ypač kreipti dėmesį į jo kliedesius, manau, neverta. Prie to pačio. Pradėjęs karą Europoje vis dėlto, nuorūka, pasirašė sau nuosprendį, ir gal už kojų nebus pakartas, kaip Musolini, bet jo finalas bus labai gėdingas.

che che che

„Leopard“ prieš atominį ginklą. Čia jau ir tvarte gaidys su vištomis juokiasi iš to.

Rūtenis

Vot kaip užkūrė pasaulinę pramonę kremliaus neužauga, taip sakant, nuorūka.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS