Būti donoru niekada ne per vėlu – 98 metų senjoras paaukojo kepenis | Diena.lt

BŪTI DONORU NIEKADA NE PER VĖLU – 98 METŲ SENJORAS PAAUKOJO KEPENIS

Būti donoru niekada ne per vėlu. Tai įrodė vieno amerikiečio istorija. Mirus 98 metų tėvui, jo vaikai sutiko paaukoti jo kepenis. Organas buvo sėkmingai persodintas 72 metų moteriai.

Amerikietis Orvilas visada svarstė, kad net ir po mirties norėtų kam nors padėti – paaukoti organus.

„Jis man daug kartų sakė, kad per pastaruosius kelerius metus atliko skaičiavimus. Sakė, žinau, kad aš čia ilgai nebebūsiu. Ir manau, kad būtų nuostabu padėti kam nors kitam pratęsti gyvenimą“, – pasakojo donoro sūnus Gregas Allenas.

Mirė jis sulaukęs 98 metų, tačiau artimiesiems net nekilo mintis, kad jo organai vis dar tinkami persodinti.

„Žmonės iš transplantacijos biuro atėjo ir pasakė mums, kad vakare vienas iš chirurgų apžiūrėjo jo kūną ir kad kiti žmonės, kurie dirbo su juo, negalėjo patikėti, koks jis stiprus, neturėjo jokių sveikatos problemų“, – kalbėjo donoro duktė Linda Mitchelle.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Senjoro kepenys sėkmingai persodintos 72 metų moteriai.

„Per laidotuves prie manęs priėjo keli žmonės ir pasakė, kad dabar jie taip pat ketina tapti donorais. Jie anksčiau apie tai negalvojo. Paprastai mes nemanome, kad turime organą, kuris gali būti panaudotas kilniam tikslui“, – teigė G. Allenas.

Jungtinio dalijimosi organais tinklo duomenimis, per pirmuosius keturis šių metų mėnesius apie 12 proc. mirusių organų donorų buvo 65 metų amžiaus ar vyresni žmonės.

„Manau, kad man tai pakeitė liūdną tėvo netektį į mažą džiaugsmo spindulėlį, nes jis padarė tai, ką darė visą gyvenimą. Jis davė dar vieną dovaną. Taigi visa šeima buvo tarsi pakylėta“, – sakė donoro duktė Linda Mitchelle.

Senjoras laikomas seniausiu pasaulio donoru.

Anksčiau šis titulas priklausė 95 metų amerikiečiui, taip pat po mirties paaukojusiam kepenis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

&&&&---&&&&

Papjauna organam ir nereikia būti donorų.Teko girdėti ir matyti ,kaip tas vyksta,todel saugokite savo artimus po avarijų ,nes dar žmogų galima butu išgelbėti bet jie priima sprendimą organu transplontacijai. Po avarijų lydekite savo artimus i ligonines ,nepaleiskite vienų .

Apie \\\\\.../////

60 metų jau donorų kraujo nepriima,o čia kepenys?

Bindokas

tokie seni kepenys tinka nebent katėms pašerti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS