Buvęs D. Trumpo rinkimų kampanijos vadovas P. Manafortas siunčiamas už grotų | Diena.lt

BUVĘS D. TRUMPO RINKIMŲ KAMPANIJOS VADOVAS P. MANAFORTAS SIUNČIAMAS UŽ GROTŲ

  • 0

JAV federalinė teisėja penktadienį paliepė buvusiam prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trumpo) rinkimų kampanijos vadovui Paului Manafortui (Polui Manafortui) prisistatyti į kalėjimą, artėjant jo teismui dėl pinigų plovimo, mokesčių slėpimo ir sukčiavimo naudojantis bankais.

Teisėja Amy Berman Jackson (Eimi Berman Džekson) atšaukė susitarimą paleisti P. Manafortą už užstatą dėl pareiškimų, kad jis mėgina paveikti liudininkus byloje, iškeltoje specialiojo prokuroro Roberto Muellerio (Roberto Miulerio), tiriančio įtariamą D. Trumpo kampanijos susimokymą su Rusija.

Anksčiau P. Manafortui buvo leista būti namų arešte iki bylos nagrinėjimo pradžios vėliau šiais metais.

R. Muelleris, tiriantis numanomą Rusijos kišimąsi į 2016 metais vykusius JAV prezidento rinkimus, praeitą savaitę pateikė naujų kaltinimų, jog P. Manafortas trukdo vykdyti teisingumą.

Keturios dienos prieš iškeliant šiuos kaltinimus prokurorai sakė, kad P. Manafortas mėgino susisiekti su dviem liudytojais, turinčiais informacijos apie jo galimai vykdytą pinigų plovimą ir bankų apgaudinėjimą. Kaip teigiama, su šiais asmenimis mėginta susisiekti per rusą tarpininką Konstantiną Kilimniką, turėjusį įtikinti juos pateikti tyrėjams tam tikrų nusiskundimų.

Teismui pateiktame atnaujintame R. Muellerio dokumente ryšiais su Rusijos žvalgyba įtariamas K. Kilimnikas, anksčiau kariuomenėje įgijęs kalbų specialisto kvalifikaciją, kartu su P. Manafortu yra kaltinamas mėginimu paveikti liudininkus.

Per jau 13 mėnesių R. Muellerio vykdomą tyrimą kaltinimai yra suformuluoti 20 asmenų ir trims juridiniams subjektams.

D. Trumpas tvirtino, kad specialiojo prokuroro vykdomas tyrimas tėra politinė „raganų medžioklė“ ir neigė, kad jo rinkimų kampanija buvo kaip nors susimokiusi su Rusija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS