Buvęs D. Trumpo patarėjas gynybos klausimais: Rusija tampa jaunėle Kinijos partnere | Diena.lt

BUVĘS D. TRUMPO PATARĖJAS GYNYBOS KLAUSIMAIS: RUSIJA TAMPA JAUNĖLE KINIJOS PARTNERE

  • 0

Tokią mintį išreiškė buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo patarėjas nacionalinės gynybos klausimais John Bolton, rašo ukrinform.ua.

„Stebime, kaip Rusija ir toliau tampa vis labiau priklausoma nuo Kinijos. Šį aljansą suformavo Kinija, Rusija tėra silpnesnė jaunesnioji partnerė“, – teigė J. Boltonas.

Taip pat paminėta, kad Maskvos ir Pekino santykiai kelia problemų Jungtinėms Valstijoms.

„Būtų puiku atrasti būdą kaip iš Kinijos glėbio susigrąžinti Rusiją“, – teigė buvęs D. Trumpo patarėjas.

J. Bolton ragino dabartinę JAV administraciją imtis veiksmų dėl santykių su Kinija, Rusijos Federacija, Iranu ir Šiaurės Korėja.

Turbūt didžiausią pergalę Ukrainos kare pasieks Kinija.

„Mes tiesiog sėdime ir nieko neveikiame, kol kinai, rusai, iraniečiai, Š. Korėjos piliečiai ir kiti daro politinius žingsnius, kurie mums kelia grėsmių daugelyje sričių“, – pabrėžė J. Boltonas.

J. Boltonas dar atkreipė dėmesį į tai, kad Kinija gali pasipelnyti iš karo Ukrainoje, nesvarbu, kuri pusė laimės.

„Turbūt didžiausią pergalę Ukrainos kare pasieks Kinija. Jei Rusija laimės ir užims visą Ukrainos teritoriją, tai bus Kinijos sąjungininkės pergalė, dėl kurios sustiprės Kinija. Bet jei Rusija ir toliau bus įstrigusi Ukrainoje, dėl to Rusijos Federacija dar labiau taps priklausoma nuo Kinijos. Šiuo atveju Kinija irgi laimėtų“, – darė išvadas J. Boltonas.

Anksčiau vykusiame susitikime Tel Avive, kuriame dalyvavo Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahas ir JAV gynybos ministras Lloydas Austinas atkreiptas dėmesys į augantį Rusijos ir Irano karinį bendradarbiavimą.

Gairės: Kinija, JAV, karas Ukrainoje, priklausomybė, aljansas, Iranas, Donaldas Trumpas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS