Buvusio Prancūzijos prezidento šeima neigia gandus apie jo mirtį | Diena.lt

BUVUSIO PRANCŪZIJOS PREZIDENTO ŠEIMA NEIGIA GANDUS APIE JO MIRTĮ

  • 0

Buvęs Prancūzijos prezidentas Jacques Chiracas (Žakas Širakas) vis dar ligoninėje Paryžiuje, trečiadienį pranešė jo šeima, pasklidus gandams apie 83-jų metų politiko mirtį.

„Prezidentas Chiracas yra gydomas nuo plaučių infekcijos ir norėčiau pareikšti pagarbą medikų komandoms dėl išskirtinės jų (darbo) kokybės“, – sakė J. Chiraco žentas Frederickas Salat-Baroux (Frederikas Sala Baru) naujienų agentūrai AFP.

Į ligoninę J. Chiracas pateko sekmadienį. Gandus apie jo mirtį sukėlė ankstų trečiadienį buvusio būstų statybos ministrės Christine Boutin (Kristin Buten) tviteryje paskelbta žinutė „Mort de #Chirac“ (Mirtis #Chiraco).

F. Salat-Baroux, J.Chiraco dukters Claude (Klod) sutuoktinis, šeimos vardu paprašė gerbti šeimos „ramybę“, kol J. Chiracas yra gydomas ligoninėje.

J. Chiracas buvo paguldytas į „Pitie-Salpetriere“ (Pitjė Salpetriero) ligoninę Paryžiuje, kai su žmona Bernadette (Bernadet) sugrįžo iš vizito Maroke.

Dvi kadencijas nuo 1995 iki 2007 metų Prancūzijos vadovo poste išbuvę J. Chiracas turbūt labiausiai prisimenamas pasaulyje dėl savo nepritarimo JAV karinei intervencijai Irake 2003 metais.

Po 2005 metais patirto insulto J. Chiraco sveikata pablogėjo, jis retai rodėsi viešumoje.

2015 metų gruodžio mėnesį buvęs prezidentas dvi savaites praleido ligoninėje dėl, kaip apibūdino šeima, nuovargio.

Pastarosiomis savaitėmis J. Chiraco aplinkos žmonės sakė, kad jo sveikata pasitaisė.

GALERIJA

  • Buvusio Prancūzijos prezidento šeima neigia gandus apie jo mirtį
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS