Čekija anksčiau nei planuota atidarė sienas su Austrija ir Vokietija | Diena.lt

ČEKIJA ANKSČIAU NEI PLANUOTA ATIDARĖ SIENAS SU AUSTRIJA IR VOKIETIJA

Čekija paskelbė, kad sienas su Austrija ir Vokietija visiškai atidarys penktadienį, 10 dienų anksčiau nei planavo ir praėjus beveik trims mėnesiams po jų uždarymo siekiant stabdyti koronaviruso plitimą.

Keliautojai iš Vokietijos ir Austrijos, taip pat Vengrijos, nuo vidurdienio (13 val. Lietuvos laiku) taip pat galės atvykti nepateikdami pažymos apie neigiamus COVID-19 testų rezultatus, jiems nereikės laikytis karantino.

Čekija vis dar reikalauja, kad iš kitų šalių, įskaitant Didžiąją Britaniją ir Švediją, atvykstantys žmonės pateiktų pažymas apie neigiamus COVID-19 testų rezultatus.

Kovo 16 dieną visas savo sienas uždariusi Čekija ketvirtadienį atidarė sieną su Slovakija ir panaikino visus kelionių suvaržymus šiai kaimynei.

Pareigūnai pirmadienį sakė, kad birželio 15 dieną atidarys sienas piliečiams iš „saugių“ šalių, įskaitant kaimynines valstybes, Šveicariją, Suomiją ir Baltijos šalis.

„Paankstinome atidarymą šioms šalims“, – kalbėdamas apie Austriją, Vokietiją ir Vengriją žurnalistams sakė premjeras Andrejus Babišas. Jis nepaaiškino, kodėl tai daroma anksčiau nei planuota.

Užsienio reikalų ministras Tomašas Petričekas (Tomašas Petršičekas) sakė, kad Vokietija dar turi kelionių suvaržymų ir kad pareigūnai derasi dėl visiško sugrįžimo prie atvirų sienų.

Pirmadienį vyriausybė taip pat paskelbė, kad čekams bus leista keliauti į tokias mažiau saugias šalis kaip Belgija, Prancūzija, Italija, Nyderlandai ir Ispanija.

Tačiau iš šių šalių atvykstantiems užsieniečiams kertant sieną reikės pateikti neigiamus COVID-19 testų rezultatus, kaip ir keliautojams iš nesaugiausių Britanijos bei Švedijos.

Iš Britanijos ir Švedijos grįžtantys čekai taip pat turės įrodyti, kad testais jiems nenustatyta COVID-19.

Iki penktadienio ryto 10,7 mln. gyventojų turinčioje Čekijoje patvirtinta beveik 9,5 tūkst. COVID-19 atvejų, įskaitant 326 mirties atvejus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS