Čekija bei Lenkija ir toliau skiepys „AstraZeneca“ vakcina | Diena.lt

ČEKIJA BEI LENKIJA IR TOLIAU SKIEPYS „ASTRAZENECA“ VAKCINA

Priešingai nei kitos Europos šalys, Čekija ir Lenkija kol kas nestabdys gyventojų skiepijimo „AstraZeneca“ vakcina.

„Vakcinos nauda yra nenuneigiama – ir nėra pagrindo baimintis“, - po vyriausybės posėdžio pirmadienį Prahoje sakė sveikatos ministras Janas Blatny‘is. Kartu jis patikino, kad įdėmiai sekama situacija dėl naujausių incidentų kitose šalyse ir jų tyrimo. Dėl pranešimų apie kraujo krešulius, be kita ko, Vokietija, Prancūzija ir Italija laikinai sustabdė gyventojų skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina.

Sveikatos ministerijos duomenimis, ir Lenkija tęs vakcinos naudojimą. Lenkija esą atsižvelgia į Europos vaistų agentūros (EVA) rekomendacijas. Šalyje jau suskiepyta daugiau kaip pusė milijono „AstraZeneca“ vakcinos dozių.

Čekijoje iki šiol panaudota per milijonas vakcinų dozių - „Biontech“ /“Pfizer“, „Moderna“ ir „Astrazeneca“. Šiuo metu šalis kovoja su dramatiška trečiąja koronaviruso banga.

J. Blatny‘is pasisakė už griežto karantino pratęsimą iki po Velykų. Esą negalima leisti, kad infekcijų skaičius išaugtų taip, kaip po Kalėdų. Dabar Čekijoje uždarytos mokyklos ir dauguma parduotuvių. Žmonės iš savo rajonų gali išvykti tik išimtinais atvejais.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS