Čekija įvedusi kelionių suvaržymus pasitelkė 30 tūkst. policininkų ir karių | Diena.lt

ČEKIJA ĮVEDUSI KELIONIŲ SUVARŽYMUS PASITELKĖ 30 TŪKST. POLICININKŲ IR KARIŲ

Čekijoje maždaug 30 tūkst. policininkų ir karių prižiūrės, kaip laikomasi judėjimo šalies viduje suvaržymų, įvestų kovojant su COVID-19 pandemija.

Čekijos policija ir ginkluotosios pajėgos visoje šalyje įrengė 500 patikros postų.

Draudimai netaikomi keliaujantiems darbo reikalais ar pasirūpinti giminaičiais.

Suvaržymais siekiama stabdyti labiau užkrečiamos „britiškosios“ koronaviruso atmainos plitimą. Nuo pirmadienio šalies gyventojai, išeinantys į lauką pasportuoti, negali išvykti už savo savivaldybės ribų. Uždaryti vaikų darželiai ir mokyklos ribotų galimybių vaikams, tačiau toliau dirba būtiniausių prekių parduotuvės.

Čekijos premjeras Andrejus Babišas pareiškė, kad suvaržymais siekiama užkirsti kelią sveikatos apsaugos sistemos kolapsui dėl COVID-19 pacientų antplūdžio.

Šalies ligoninėse sekmadienį buvo gydoma per 7 tūkst. koronavirusu užsikrėtusių pacientų. Daugiau kaip 1,5 tūkst. jų reikalinga intensyvioji slauga.

Vidutinis per vieną savaitę užregistruojamų užsikrėtimo atvejų skaičius nuo vasario 14 dienos padidėjo nuo 70,75 iki 109,8 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

JAV Johnso Hopkinso (Džonso Hopkinso) universiteto duomenimis, tai prasčiausias rodiklis pasaulyje.

Nuo pandemijos pradžios Čekijoje išaiškinta apie 1,24 mln. užsikrėtimo koronavirusu atvejų, daugiau kaip 20,4 tūkst. užsikrėtusiųjų mirė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS