Čekijoje prieš Velykas švelninamos karantino priemonės | Diena.lt

ČEKIJOJE PRIEŠ VELYKAS ŠVELNINAMOS KARANTINO PRIEMONĖS

Čekijos vyriausybė pirmadienį pranešė sušvelninsianti kai kurias priemones, skirtas koronaviruso protrūkiui stabdyti – prieš Velykas ketinama atidaryti kai kurias parduotuves ir ir nebus reikalaujama visais atvejais viešose vietose dėvėti kaukes.

Nuo antradienio kaukių nebeprivalės dėvėti žmonės, išvykę pabėgioti arba pasivažinėti dviračiu atokiose vietose – taigi, bus taikoma išimtis praeitą mėnesį įvestai taisyklei, sakė premjero pavaduotojas Karelas Havličekas.

Vyriausybė taip pat leis nuo ketvirtadienio atsidaryti amatininkų dirbinių ir sendaikčių turgeliams, statybos ir remonto prekių parduotuvėms bei dviračių krautuvėms, artėjant keturių dienų ilgajam savaitgaliui, kurį čekai veikiausiai praleis namuose.

„Suprantame, kad artėja Velykos, todėl sušvelninome priemones, susijusias su sportu, rekreacija ir laisvalaikiu“, – žurnalistams sakė K. Havličekas.

Vis dėlto jis pridūrė, kad visose parduotuvės prie įėjimų turės būti dezinfekcinių priemonių ir vienkartinių pirštinių, o pirkėjai privalės laikytis saugaus atstumo.

Čekija yra pranešusi apie 4 735 užsikrėtimo koronavirusine infekcija COVID-19 atvejus ir 78 pacientų mirtis. Šalis yra uždariusi savo sienas ir uždraudusi daugiau kaip dviejų žmonių susirinkimus.

Pasak K. Havličeko, vyriausybė tikisi, kad nuo balandžio 14-osios tikimasi atidaryti sienas čekams, išvykstantiems į užsienį verslo reikalais, gydytis arba aplankyti giminaičių, bet šis sprendimas dar nėra galutinai priimtas.

Vicepremjeras pridūrė: „Kai jie sugrįš, turės karantinuotis dviem savaitėms.“

Čekijos finansų ministerija pirmadienį paskelbė prognozę, kad dėl priemonių prieš COVID-19 šalies ekonomika šiemet susitrauks apie 5,6 procento.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tauta

vokietijos med.seserys viesai pasisake,kad joms atsibodo meluot apie viruso aukas...ligonines tuscios,kaip ir lietuvoj

SUSIJUSIOS NAUJIENOS