Čekijos kariuomenė JAV gamybos sraigtasparniams išleis 570 mln. eurų | Diena.lt

ČEKIJOS KARIUOMENĖ JAV GAMYBOS SRAIGTASPARNIAMS IŠLEIS 570 MLN. EURŲ

  • 1

NATO narė Čekija antradienį paskelbė pirksianti iš Jungtinių Valstijų 12 sraigtasparnių, kuriais norima pakeisti pasenusius rusų gamybos orlaivius Mi-24.

Čekijos ir JAV vyriausybių kontraktas, vertas 14,6 mlrd. kronų (570 mln. eurų), oficialiai bus pasirašytas šiais metais, sakoma čekų gynybos ministro Lubomiro Metnaro (Liubomiro Metnaro) pareiškime.

Čekijos kariuomenė įsigis aštuonis universalius sraigtasparnius „UH-1Y Venom“ ir keturis kovos sraigtasparnius „AH-1Z Viper“, nurodė jo ministerija.

1989-aisiais komunizmo atsikračiusi Čekija po dešimtmečio įstojo į NATO ir nuo to laiko stengiasi keisti pasenusią sovietinių laikų karinę įrangą, kad atitiktų Aljanso standartus.

„Kariuomenei reikia naujų sraigtasparnių. Kuo greičiau atsikratysime savo priklausomybės nuo rusiškų technologijų, tuo geriau, – sakė L. Metnaras. – Štai kodėl norime šiais metais pasirašyti susitarimą – kad įrangą galėtume gauti iki 2023-ųjų.“

Į minėtą sumą taip pat įtraukta amunicijos, atsarginių dalių, mokymo simuliatoriaus ir mokymų kaina, nurodė ministerija.

Čekų perkamus sraigtasparnius gamina „Bell Helicopters“, kurios būstinė įsikūrusi Fort Verte Teksase.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Blinda

Tikiuos cekai su ginkluote malunsparnius pirks? Musiskiai tai tik ponu "pasiskraidymui" milijonus eilini karta ismes...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS