Cirke moterimis persirengę vyrai palaiko LGBTQ: žmonės visada mus gynė! | Diena.lt

CIRKE MOTERIMIS PERSIRENGĘ VYRAI PALAIKO LGBTQ: ŽMONĖS VISADA MUS GYNĖ!

  • 11

Čilės sostinės pakraštyje vyksta transformacija – trys vyrai pasidažo, užsideda perukus, plinksnas ir blizgučius, kad taptų moterimis. Tai – vieno iš populiariausių Čilės cirko artistai, praneša LNK.

Cirkas jau daugiau kaip pusę amžiaus kovoja su išankstiniu nusistatymu ir diskriminacija Čilės LGBTQ bendruomenės atžvilgiu. Vienas iš artistų prisiminė atlikėjų gyvenimą per diktatūrą 1973-1990-aisiais.

„Šis cirkas ugdė žmones beveik 55-erius metus. Karinio perversmo metu cirkas buvo Valparaiso mieste. Tuo metu ateidavo karininkai ir norėjo suimti atlikėjus. O žmonės jiems sakydavo: „Kodėl ketini juos suimti? Jie tiesiog vaidina komediją, bando padaryti ką nors kitaip“. Taigi, žmonės visada mus gynė, nes jie visada matė mus kaip menininkus“, – pasakojo artistas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:
 

 

Viskas prasidėjo 1968-aisiais, kai viena iš šokėjų nedalyvavo spektaklyje. Cirko įkūrėjas vieną iš atlikėjų vyrų privertė apsirengti moterimi ir pakeisti šokėją scenoje. Spektaklis buvo toks populiarus, kad šokėjas penkis kartus turėjo grįžti į sceną, nes publika nenustojo ploti. Nuo to laiko cirkas yra įsipareigojęs seksualinei įvairovei.

„Man 66-eri ir rengiuosi kaip moteris. Ne visiems tai patinka. Ačiū Dievui, šiame cirke aš ne vienas. Čia yra grupė persirengėlių. Smagu, kad mes kartu. Visi atliekame tokius pasirodymus“, – kalbėjo kitas persirengėlis.

Vyras kilęs iš labai religingos šeimos, tad artimiesiems apie pasirodymus cirke persirengiant moterimi nieko nesakė. Tiesa, kartą šeima pamatė vieną iš pasirodymų per televiziją. Jiems teko susitaikyti su vyro užsiėmimu. Dabar atlikėjas nebemato savęs kitame vaidmenyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Na ir

padarai...

AK

Ištraukose matyti lėkšti tipo-bajeriai. Tegu mažumos kirkinasi vieni su kitais, bet mes savo miegamųjų dienraščiams nepristatinėjame, taipogi ir jų miegamųjų problematikos nelabai stokojame.

lysk sude atgalios

y sikna.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS