CŽA vadovas vyksta į Kairą derėtis dėl įkaitų | Diena.lt

CŽA VADOVAS VYKSTA Į KAIRĄ DERĖTIS DĖL ĮKAITŲ

  • 0

JAV Centrinės žvalgybos agentūros (CŽA) direktorius Williamas Burnsas (Viljamas Bernsas) šį savaitgalį vyks į Egipto sostinę Kairą derybų dėl Gazos Ruože laikomų įkaitų išlaisvinimo, penktadienį pranešė JAV žiniasklaida.

W. Burnsas susitiks su Izraelio žvalgybos agentūros „Mossad“ direktoriumi Davidu Barnea (Davidu Barnėja), taip pat su Egipto ir Kataro pareigūnais, pranešė dienraštis „The New York Times“.

JAV naujienų svetainė „Axios“ nurodė, kad tie pareigūnai yra Kataro ministras pirmininkas Mohammedas bin Abdulrahmanas al Thani (Mohamedas bin Abdulrahmanas Tanis) ir Egipto žvalgybos vadovas Abbasas Kamelis (Abasas Kamelis).

Palestiniečių grupuotė „Hamas“ spalio 7 dieną Izraelyje surengė beprecedentį išpuolį, kuris, oficialiais duomenimis, pareikalavo apie 1 170 žmonių, daugiausia civilių, gyvybių.

Palestiniečių kovotojai taip pat paėmė apie 250 įkaitų, iš kurių, Izraelio žiniomis, Gazos Ruože dar yra apie 130, įskaitant 34 žuvusius įkaitus.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą.

Pasak „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerijos, per Izraelio atsakomąją kampaniją žuvo daugiau kaip 33 tūkst. žmonių, daugiausia moterų ir vaikų.

Jungtinės Valstijos, Kataras ir Egiptas jau kelias savaites dalyvauja užkulisinėse derybose, siekdami užtikrinti paliaubas Gazos Ruože ir Izraelio įkaitų paleidimą mainais į Izraelio kalėjimuose laikomus palestiniečių kalinius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS