D. Kuleba: Ukraina dirbs su bet kuriuo JAV prezidento rinkimų nugalėtoju | Diena.lt

D. KULEBA: UKRAINA DIRBS SU BET KURIUO JAV PREZIDENTO RINKIMŲ NUGALĖTOJU

  • 3

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba ketvirtadienį Davose vykstančio Pasaulio ekonomikos forumo kuluaruose naujienų agentūrai AFP sakė, kad Kyjivas bendradarbiaus su bet kuriuo JAV prezidento rinkimų nugalėtoju.

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) laikomas tikėtinu Respublikonų partijos kandidatu lapkritį vyksiančiuose rinkimuose mesti iššūkį dabartiniam prezidentui Joe Bidenui (Džo Baidenui).

Kongresui vis dar nesutariant dėl naujos pagalbos Ukrainai, baiminamasi, kad D. Trumpo pergalės prezidento rinkimuose atveju Vašingtono parama Kyjivui gali sumažėti.

Tačiau D. Kuleba atrodo optimistiškai nusiteikęs dėl bet kokio scenarijaus.

„Priimsiu Jungtinių Valstijų žmonių nuomonę ir dirbsime su bet kokia realybe, kuri atsiras po rinkimų“, – nurodė ministras.

D. Kuleba pridūrė, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir D. Trumpas vienas kitą pažįsta ir gerbia.

Nors D. Trumpas nedalyvauja Pasaulio ekonomikos forume, apie jo galimą sugrįžimą į Baltuosius rūmus Davose vyko daug privačių ir viešų diskusijų.

D. Kuleba taip pat paragino Vakarus padidinti paramą Ukrainai.

„Reikia didinti mastą ir užtikrinti tvarumą“, – sakė jis.

Kyjivas yra sakęs, kad 2024 metų prioritetas yra kontroliuoti dangų kovojant su rusų pajėgomis, o D. Kuleba nurodė, kad Ukrainai reikia daugiau oro gynybos sistemų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kodėl

nekomentuoja kad užvakar RUSIJA smogė raketa kur buvo prisirinkę prancūzų legionierių, ir padėjo į vieta 60 prancūzų samdinių, apie 20 sužeidė, galų gale tiem ukrų benderovcam ateina galas, o tas neūžauga žydų klounas vis gaudo žmones ir net pensininkus gatvėje, prekybos centruose ir siunčia į ta mėsmale, liūdna ateitis laukia to neūžaugos žydų klouno ir tam kaliebai !!!!

Anonimas

Kiek tai okrainai liko..

TIK DIDELIS KLAUSIMAS...

Ar bet koks Amerikos Prezidentas toliau rems nepasotinamus Ukrainos nacionalistus. Pati Amerika jau ant kracho ribos. Ji elgsis tiktai taip, kaip jai, o ne Ukrainai bus naudinga.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS