D. Trumpas apkaltos teismui pasamdė du naujus advokatus | Diena.lt

D. TRUMPAS APKALTOS TEISMUI PASAMDĖ DU NAUJUS ADVOKATUS

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė pasamdęs du naujus advokatus, kurie vadovaus jo gynybos komandai istoriniame antrosios apkaltos teisme.

D. Trumpo pranešimas pasirodė po to, kai JAV žiniasklaida išsiaiškino, kad keli advokatai paliko jo komandą likus kiek daugiau nei savaitei iki teismo JAV Senate.

D. Trumpas pranešime teigė, kad „labai gerbiami teismo advokatai“ Davidas Schoenas ir Bruce'as L. Castoras jaunesnysis vadovaus jo teisininkų komandai.

B. L. Castoras visą karjerą dirbo baudžiamosios teisės srityje, o D. Schoenas specializuojasi „bylinėjimosi dėl pilietinių teisių Alabamoje bylose ir federalinėse baudžiamosiose bylose, įskaitant vadovaujančių darbuotojų bylose ir kitose sudėtingose bylose Niujorke“.

Sausio 20 d. Baltuosius rūmus palikusio D. Trumpo laukia apkaltos teismas Senate, jis kaltinamas į JAV Kapitolijų įsiveržusios minios kurstymu.

Pranešime teigiama, kad abu naujieji advokatai „sutinka, jog ši apkalta prieštarauja Konstitucijai“.

Teismo procesas Senate, kuriame D. Trumpas kaltinamas „sukilimo kurstymu“, prasidės vasario 9 d.

Tiesa, šią savaitę vos penki respublikonai palaikė 50 demokratų dėl to, kad reikia rengti apkaltą, todėl mažai tikėtina, kad D. Trumpas bus pašalintas apkaltos būdu, nes tam reikia 67 iš 100 senatorių pritarimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS