D. Trumpas aptars su M. Pence ir M. Pompeo JAV kariškių išvedimą iš Afganistano | Diena.lt

D. TRUMPAS APTARS SU M. PENCE IR M. POMPEO JAV KARIŠKIŲ IŠVEDIMĄ IŠ AFGANISTANO

  • 0

Penktadienį JAV prezidentas Donaldas Trumpas Bedminsteryje (Naujojo Džersio valstija) susitiks su viceprezidentu Mike`u Pence`u, valstybės sekretoriumi Mike`u Pompeo ir patarėjais nacionalinio saugumo klausimais.

Susitikime bus tariamasi dėl JAV kariškių išvedimo iš Afganistano keliais etapais.

Tai pranešė laikraštis „The Washington Post“, remdamasis šaltiniais, susipažinusiais su Baltųjų rūmų šeimininko darbotvarke.

Pasitarime, be kita ko, bus aptarti JAV specialiojo atstovo Afganistanui Zalmay`aus Khalilzado, kuris rugpjūčio 3-12 dienomis dalyvavo Kataro sostinėje vykusiose derybose su Talibano judėjimu, darbo rezultatai, taip pat Amerikos kariuomenės išvedimo planai.

D. Trumpo administracija talibams kelia tokias JAV kariuomenės išvedimo sąlygas – jie turi nutraukti ugnį ir nebepalaikyti ryšių su tarptautiniu teroristiniu tinklu „Al Qaeda“. Vašingtonas taip pat reikalauja, kad radikalaus judėjimo atstovai sėstų prie derybų stalo su Afganistano vyriausybe.

Rugpjūčio 1 d. oficialus Talibano biuro Dohoje atstovas Sohailas Shahinas pareiškė, jog judėjimas tikisi sudaryti su JAV susitarimą, kuris padarys galą karui. Savo ruožtu Z. Khalilzadas pažymėjo, kad Vašingtono ir talibų susitarimas pirmiausia turi būti orientuojamas į taikos užtikrinimą, o ne Amerikos kariuomenės išvedimą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS