D. Trumpas dėl geresnės statistikos siūlo mažinti šalyje testavimo apimtis | Diena.lt

D. TRUMPAS DĖL GERESNĖS STATISTIKOS SIŪLO MAŽINTI ŠALYJE TESTAVIMO APIMTIS

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) šeštadienį sakė paprašęs savo administracijos lėtinti testavimą dėl naujojo koronaviruso, nes intensyviai testuojant nustatoma per daug COVID-19 atvejų.

Per rinkimų kampanijos mitingą Talsoje Oklahomoje D. Trumpas šalininkams pasakė, kad Jungtinėse Valstijose testai buvo atlikti 25 mln. žmonių, daug daugiau nei kitose šalyse. Pasak D. Trumpo, „blogoji dalis“ ta, kad didelės apimties testavimu užregistruojama daugiau užsikrėtimo koronavirusu atvejų.

„Testuodamas tokiu mastu surasi daugiau žmonių, surasi daugiau atvejų, – sakė D. Trumpas. – Tad pasakiau savo žmonėms: „Prašom, sulėtinkit testavimą.“ Jie testuoja ir testuoja.“

D. Trumpo numatomo varžovo prezidento rinkimuose, demokrato Joe Bideno (Džo Baideno) kampanija pareiškė, kad D. Trumpas politiką iškelia virš amerikiečių saugumo ir sveikatos.

D. Trumpas nusprendė surengti savo pirmą per 110 dienų mitingą nepaisydamas vietos sveikatos apsaugos pareigūnų susirūpinimo, kad dėl šio renginio virusas galėtų dar labiau išplisti Talsoje. Dauguma mitingo dalyvių atsisakė būti su kaukėmis.

„Per piktinantį momentą, kuris bus ilgai prisimenamas po šio vakaro žlugusio mitingo, prezidentas Trumpas pripažino, kad politiką iškelia virš amerikiečių saugumo ir ekonominės gerovės, nors ką tik užregistravome didžiausią naujų COVID-19 atvejų skaičių per beveik du mėnesius, o 20 mln. darbuotojų vis dar neturi darbo“, – sakoma J. Bideno kampanijos pareiškime.

Nuo COVID-19 JAV mirė maždaug 120 tūkst. žmonių, o visame pasaulyje – beveik pusė milijono, rodo Johnso Hopkinso (Džonso Hopkinso) universiteto kaupiami duomenys. Manoma, kad tikrieji skaičiai yra didesni. Iš viso nuo pandemijos pradžios pasaulyje užregistruota daugiau kaip 8,7 mln. užsikrėtimo atvejų.

Jungtinėse Valstijose per parą užregistruojamų atvejų skaičius padidėjo nuo maždaug 21,4 tūkst. prieš dvi savaites iki 23,2 tūkst., rodo naujienų agentūros AP kaupiami duomenys. Floridoje, Džordžijoje, Teksase ir Arizonoje, kur anksti buvo sušvelnintos karantino priemonės, per parą užregistruojamų mirties atvejų skaičius pamažu auga nuo birželio pradžios.

Didėjančius skaičius iš dalies galima paaiškinti platesnio masto testavimu. Dabar užregistruojama daug nesunkių atvejų, kurie anksčiau nebūdavo fiksuojami dėl testavimo apribojimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tai

ne varygos tipo zmogus ir daro teisingai nes tie testai gali buti su uzkratu tik kolkas tyli nes pasvilpt jei afrika ismirs surinks agresyvius nigerius ir nuplukdys atgalios i tuscia tevyne tegul stato demon kratyni gyvenima su kinais kurie jau ten?...

...

Tai negi Trampui patarinėt ve'Ryga pradėjo?.. :s

Gal

Kuo toliau, tuo vis labiau nusivyliu Kauno diena.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS