D. Trumpas: JAV nėra pasiruošusios prekybos susitarimui su Kinija | Diena.lt

D. TRUMPAS: JAV NĖRA PASIRUOŠUSIOS PREKYBOS SUSITARIMUI SU KINIJA

  • 0

Jungtinės Valstijos nėra pasiruošusios patvirtinti prekybos susitarimą su Kinija, pareiškė JAV prezidentas Donaldas Trumpas.

„Mes nesame pasirengę pasirašyti susitarimą“, – žurnalistams Baltuosiuose rūmuose prieš išvykdamas į savo golfo aikštyną Naujajame Džersyje sakė D. Trumpas.

Pasak jo, Vašingtonas gali atšaukti planuotą JAV ir Kinijos prekybos derybininkų susitikimą.

„Matysime, ar rengti susitikimą rugsėjį. Galbūt atšauksime, matysime, kaip bus. Visos kortos mūsų rankose, jei pasižiūrėtumėte į Europą, jie turi problemų“, – pareiškė D. Trumpas.

Jungtinių Valstijų prezidentas taip pat patvirtino, kad Vašingtonas neturės jokių verslo ryšių su Kinijos telekomunikacijų milžinu „Huawei“, kurį kaltina šnipinėjimu.

„Nedarysime verslo su „Huawei“, – sakė D. Trumpas, tuo pačiu pabrėždamas, kad jo pozicija „Huawei“ klausimu gali keistis, jei prekybos derybos tarp JAV ir Kinijos visgi pajudėtų pirmyn.

Prekybos karas tarp dviejų didžiausių pasaulio ekonomikų prasidėjo pernai. Jungtinės Valstijos kaltino Pekiną verčiant Jungtinių Valstijų bendroves, veikiančias Kinijoje, dalytis technologijomis su vietiniais partneriais ir perduoti intelektinės nuosavybės paslaptis.

Pati Kinija tai neigia. D. Trumpo administracijos pareigūnai taip pat prieštarauja Kinijos keliamiems prekybos barjerams, kaip valstybinėms subsidijoms, reguliavimui, verslo licencijavimo procedūroms, prekių standartų priežiūrai ir kitoms praktikoms, kurios, esą užveria Kinijos rinką užsienio įmonėms arba suteikia vietos įmonėms nesąžiningą pranašumą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS