D. Trumpas komentarais apie išpuolius Paryžiuje sukėlė prancūzų pasipiktinimą | Diena.lt

D. TRUMPAS KOMENTARAIS APIE IŠPUOLIUS PARYŽIUJE SUKĖLĖ PRANCŪZŲ PASIPIKTINIMĄ

Prancūzija pasmerkė JAV prezidento Donaldo Trumpo komentarus apie 2015 m. Paryžiuje įvykdytus išpuolius ir paragino gerbti vieno kruviniausių įvykių Prancūzijoje po antrojo pasaulinio karo aukas.

D. Trumpas apie ginklų įstatymus Prancūzijoje prakalbo penktadienį per JAV Nacionalinės šaunamųjų ginklų asociacijos renginį Teksase.

Pasak JAV lyderio, Paryžiuje galėjo būta išvengta išpuolių, jei piliečiams būtų leista pirkti šaunamuosius ginklus.

„Paryžiuje niekas neturi ginklų ir dabar visi prisimename tuos 130 „žuvusiųjų“, ir dar daugybę siaubingai, siaubingai sužeistų žmonių. Kaip galima pastebėti, niekas apie pastaruosius niekada nekalba. Aukas brutaliai išžudė nedidelė grupelė teroristų, turėjusių šautuvus. Jie neskubėdami šaudė į vieną auką po kitos“, - renginio dalyviams kalbėjo D. Trumpas.

Be kita ko, JAV prezidentas savo kalboje pamėgdžiojo šaudančius užpuolikus: „Pokšt. Ateik čia. Pokšt. Ateik čia. Pokšt“.

Prancūzijos užsienio reikalų ministerijos atstovai šeštadienį išplatintame pareiškime teigia, kad „Prancūzija reiškia tvirtą nepritarimą prezidento D. Trumpo komentarams apie 2015 m. lapkričio 13 d. atakas Paryžiuje ir prašo gerbti aukų atminimą“.

Per 2015-ųjų išpuolius Prancūzijai vadovavęs Francois Hollande`as D. TrUmpo pareiškimus pavadino „gėdingais“ ir parodančiais, ką Amerikos vadovas „mano apie Prancūziją ir jos vertybes“. Kritiškai sureagavo ir buvęs premjeras Manuelis Vallsas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Ir vėl JAV šiaurė su Pietumis ims kovot? - ginklais tai juk jau apsirūpinę, ko jie be naudos guli.

sita

marionete kongresas privalo priimti apkalta nes tai nesiderina nei su politika nei su padorumu kurio pas tokius jankius stoka ir sis tipas dar /priskaldys malku/ savo zmoniu saskaita nes tautos jie neturi yra tik imperija valdoma kariskiu mafijos tokiu kaip /pasi'utes suo/ kurie tik juokiasi is visu statytiniu ko gero nepageidaujamus nusaudami kaip Kenedis o tokie jiems parankus nes vykdo masonu valia......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS