D. Trumpas nemano, kad jam bus paskelbta apkalta | Diena.lt

D. TRUMPAS NEMANO, KAD JAM BUS PASKELBTA APKALTA

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) penktadienį sakė nesitikintis, kad jam bus paskelbta apkalta, nes demokratai, anot jo, neturi „absoliučiai nieko“, inkriminuojančio valstybės vadovą.

Šį komentarą televizijai „Fox News“ D. Trumpas išsakė nepaisydamas fakto, kad per pastarosiomis dienomis Atstovų Rūmuose vykusias viešas apklausas liudytojai kalbėjo, jog prezidentas įšaldė pagalbą Ukrainai, kad prispaustų Kijevą pradėti tyrimus dėl jo policinių varžovų.

„Manau, labai sunku paskelbti apkaltą, kai jie neturi absoliučiai nieko“, – D. Trumpas sakė laidai “Fox & Friends”. Prezidentas pridūrė, jog jeigu Atstovų Rūmai vis dėlto nubalsuotų už jo apkaltą, jis mielai stotų prieš Senato teismą.

Šiuo metu vykdomo apkaltos tyrimo liudytojai, įskaitant Valstybės departamento pareigūnus, dabartinius ir buvusius JAV ambasadorius bei vieną buvusią Baltųjų rūmų analitikę Rusijos klausimais, pateikė įrodymų per Kongrese rengtus viešus klausymus.

Manau, labai sunku paskelbti apkaltą, kai jie neturi absoliučiai nieko.

Iš jų parodymų galima manyti, jog D. Trumpas nedviprasmiškai įpareigojo JAV vyriausybės pareigūnus bendradarbiauti su jo asmeniniu advokatu Rudy Giuliani (Rudžiu Džulianiu) sprendžiant su Ukraina susijusius klausimus.

Ukraina, krečiama konflikto su Rusijos remiamais separatistais, yra smarkiai priklausoma nuo JAV  pagalbos.

Tačiau D. Trumpas sakė, kad jo sprendimas įšaldyti beveik 400 mlrd. dolerių vertės karinę pagalbą Kijevui tėra susijęs su Ukrainoje išsikerojusia korupcija ir nėra mėginimas priversti Kijevą atsilyginti paslauga už paslaugą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o

niekas marionetem nedraudzia galvot kaip sionmasonai nutars taip ir bus gal si karta Kenedzio likimo nepakartos?.....

...

Na, toks Pakselis irgi taip pat 'galvojo'...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS