D. Trumpas „The New York Times“ straipsnį apie Rusiją pavadino „beveik išdavyste“ | Diena.lt

D. TRUMPAS „THE NEW YORK TIMES“ STRAIPSNĮ APIE RUSIJĄ PAVADINO „BEVEIK IŠDAVYSTE“

  • 3

„The New York Times“ pranešus apie tai, kad Jungtinės Valstijos vis aktyviau mėgina brautis į Rusijos elektros energijos tinklo kompiuterines sistemas, JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) JAV dienraštį apkaltino įvykdžius „beveik išdavystę“.

Pasak „The New York Times“, dabartiniai ir buvę vyriausybės pareigūnai papasakojo, kaip Rusijos elektros tinklo kompiuterinėse sistemose ir kituose taikiniuose slapta diegiamas amerikiečių kompiuterinis kodas.

Tokie veiksmai, pasak leidinio, iš dalies yra įspėjimas Rusijai, tačiau jais taip pat norima Jungtinėms Valstijoms užtikrinti galimybę didelio konflikto su Rusija atveju surengti kibernetines atakas.

D. Trumpas tviteryje didžiosiomis raidėmis parašė, jog šie kaltinimai yra „NETIKRI“. Jis vėl pavadino žiniasklaidą „korumpuota“ ir pakartotinai pareiškė, jog žurnalistai yra „žmonių priešai“.

„Ar galite patikėti? Žlungantis „New York Times“ ką tik paskelbė straipsnį, kuriame teigia, kad Jungtinės Valstijos ima rengti gerokai daugiau kibernetinių atakų prieš Rusija“, – parašė jis.

Tai beveik išdavystė, kurią įvykdė kadaise puikus laikraštis, kuriam verkiant reikia istorijos, bet kokios istorijos, net ir blogos mūsų šaliai.

„Tai beveik išdavystė, kurią įvykdė kadaise puikus laikraštis, kuriam verkiant reikia istorijos, bet kokios istorijos, net ir blogos mūsų šaliai.“

„The New York Times“ savo straipsnyje taip pat papasakojo apie tai, jog pareigūnai „abejojo, ar ponui Trumpui teikti išsamią informaciją apie operacijas prieš Rusiją, nes nuogąstavo dėl jo reakcijos – ir dėl galimybės, jog jis tai galėtų atšaukti arba tai aptarti su užsienio pareigūnais“.

Laikraštis taip pat pacitavo kelis Nacionalinės saugumo tarybos pareigūnus, kurie neišreiškė jokio nuogąstavimų dėl to, jog leidinys praneš apie šias skaitmenines operacijas. Todėl dienraštis padarė išvadą, jog kai kurios kibernetinės operacijos buvo sąmoningai surengtos taip, kad Rusija jas pastebėtų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

"Kai šnipinėja mus, tai 'GELBĖKIT!', kai mes šnipinėjam - 'Nė žodžio!'..."

lumen

Blogas tas paukstis, kuris dergia i savo lizda

asmuo

Tikriausiai JAV prezidento saviti manymai apie turta apie draugyste, meile, istikimybe, mela,isdavyste ir kt ;)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS