D. Trumpas paprašė Australijos padėti diskredituoti tyrimą dėl Rusijos kišimosi | Diena.lt

D. TRUMPAS PAPRAŠĖ AUSTRALIJOS PADĖTI DISKREDITUOTI TYRIMĄ DĖL RUSIJOS KIŠIMOSI

Donaldas Trumpas paprašė Australijos padėti diskredituoti jo prezidentavimą aptemdžiusį Rusijos tyrimą, o Australijos premjeras Scottas Morrisonas antradienį pripažino sutikęs pagelbėti.

Australijos vyriausybės atstovas patvirtino, jog D. Trumpas paprašė S. Morrisono ištirti tam tikrus klausimus, kuriuos iškėlęs Roberto Muellerio tyrimas. Pastaruoju buvo prieita išvados, jog Rusija rinkimų rezultatus mėgino apversti respublikonų naudai. Vyriausybės atstovas pabrėžė, kad Australija „visais laikais buvo pasirengusi padėti ir bendradarbiauti, siekiant išsamiau išsiaiškinti tiriamus klausimus“.

„Premjeras apie tai, kad yra pasirengęs padėti, dar kartą pasakė pokalbio su prezidentu metu“, – sakė Australijos vyriausybės atstovas.

Ši naujiena gali pakurstyti įtarimus, jog D. Trumpas netinkamai naudojasi savo kabineto galia ir savo paties politiniams tikslams pasiekti rizikuoja santykiais su ilgametėmis sąjungininkėmis. Prezidentui jau gresia apkaltos tyrimas dėl Ukrainos vadovui mesto prašymo ištirti varžovo prezidento rinkimuose Joe'o Bideno ir jo sūnaus Hunterio veiklą.

R. Muellerio tyrimas buvo baigtas kovą, kai kurie pagrindiniai D. Trumpo padėjėjai buvo nuteisti dėl trukdymo vykdyti tyrimą ir melavimo tyrėjams.

Tačiau artėjant 2020 metų rinkimams, D. Trumpas R. Muellerio tyrimą ir jo rezultatus pavadino gilia valstybine konspiracija. Prezidentas teigė, jog tai įrodo konservatyvios žiniasklaidos teiginiai. D. Trumpas ragino Teisingumo departamentą kuo greičiau pradėti R. Muellerio tyrimui priešingą tyrimą.

Dienraščio „The New York Times“, kuris pirmas pranešė apie D. Trumpo kriepimąsi į Australiją, reporteriai informavo, kad Baltieji rūmai apribojo prieigą prie D. Trumpo ir S. Morrisono pokalbio telefonu stenogramos. Šiuo metu nagrinėjami dar keli D. Trumpo ir užsienio lyderių, tarp jų ir Vladimiro Putino, pokalbiai telefonu ir susitikimai.

Dienraštis „The Washington Post“ atskirai pranešė, jog generalinis prokuroras Billas Barras turėjo kelis kontaktus su pareigūnais ir šnipais Australijoje, Didžiojoje Britanijoje ir Italijoje, siekdamas ištirti R. Muellerio ir JAV žvalgybos išvadas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Gh

Supuvę vakarai ir jų kapitalizmas ,o protas tik daunu lygio

Laima

Ar sveikas žmogus gali šitaip elgtis.?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS