D. Trumpas pareiškė vartojantis vaistą nuo maliarijos hidroksichlorokviną | Diena.lt

D. TRUMPAS PAREIŠKĖ VARTOJANTIS VAISTĄ NUO MALIARIJOS HIDROKSICHLOROKVINĄ

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pirmadienį netikėtai atskleidė vartojąs maliarijai gydyti naudojamą vaistą hidroksichlorokviną, nors jo paties vyriausybės ekspertai tvirtina, kad jis netinkamas kovai su naujuoju koronavirusu.

Pabrėžęs, kad jo tyrimo dėl koronaviruso rezultatai buvo neigiami ir jam nepasireiškė jokie ligos simptomai, D. Trumpas sakė, kad „maždaug pusantros savaitės“ vartoja šiuos vaistus prevenciniais tikslais. 

„Išgeriu tabletę kasdien“, – sakė prezidentas ir pridūrė, jog papildomai vartoja cinko. 

Paklaustas, kodėl tai daro, D. Trumpas atsakė: „Nes manau, jog tai gerai. Girdėjau daug gerų kalbų.“

Pastarosiomis savaitėms prezidentas aktyviai palaikė antimaliarinio preparato hidroksichlorokvino naudojimą, nors kurie medikai mano, kad jis neveiksmingas gydant koronavirusinę infekciją, o JAV visuomenės sveikatos priežiūros pareigūnai yra įspėję, jog nėra patvirtinta, kad vartoti šį preparatą saugu. 

Pastarieji D. Trumpo komentarai buvo visiškai netikėta žinia, iškart sulaukusi didžiulio žiniasklaidos dėmesio. Tą pačią dieną buvo pranešta, kad mirties nuo koronaviruso infekcijos COVID-19 atvejų skaičius šalyje perkopė 90 tūkstančių. Šis skaičius sudaro trečdalį visų letalinių atvejų pasaulyje.

„Nustebtumėte sužinoję, kiek daug žmonių, ypač dirbančių priešakinėse kovos su koronavirusu fronto linijose, jį vartoja. Dirbantieji kovos su koronavirusu fronto linijoje, labai daugelis jų, jį vartoja. Aš jį vartoju“, – sakė D. Trumpas žurnalistams, dalyvavusiems susitikime Baltuosiuose rūmuose, skirtame aptarti restoranų sektoriaus problemas.    

Nustebtumėte sužinoję, kiek daug žmonių, ypač dirbančių priešakinėse kovos su koronavirusu fronto linijose, jį vartoja.

„Geriu jį, hidroksichlorokviną, va. Pradėjau jį vartoti prieš dvi savaites“, – kalbėjo jis.

D. Trumpas dažnai bando sumenkinti koronaviruso grėsmę. Praėjusią savaitę jis sakė, kad šis užkratas pavojingas tik nedideliam skaičiui žmonių. Prezidentas demonstratyviai nedėvi apsauginės veido kaukės, nors tai daryti rekomenduoja federalinės sveikatos priežiūros institucijos.  Rekomendacijų viešose vietose būti su kaukėmis paiso dauguma Baltųjų rūmų administracijos narių.      

Vienam iš asmeninių D. Trumpo padėjėjų buvo nustatyta koronavirusinė infekcija. COVID-19 buvo patvirtinta ir viceprezidento Mike'o Pence'o (Maiko Penso) atstovei spaudai Katie Miller (Keiti Miler).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Alis...

kada ta "lietuvių kalbos komisija" galų-gale padarys tvarką su užsieniečių pavardžių rašymu?... gėda tai komisijai... lietuvių kalboje kaip rašome, taip ir skaitome-tariame... o skliaustuose galime parašyti užsieniečio pavardę originaliai... o prez. Trampas yra užtikrintas dėl to "covid", nes vartoja vaistus nuo jo?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS