D. Trumpas perspėja Turkiją nesikišti į Libijos reikalus | Diena.lt

D. TRUMPAS PERSPĖJA TURKIJĄ NESIKIŠTI Į LIBIJOS REIKALUS

  • 2

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ketvirtadienį perspėjo Turkijos lyderį Recepą Tayyipą Erdoganą (Redžepą Tajipą Erdohaną), kad nebūtų jokio „užsienio kišimosi“ į Libijos reikalus, turkų įstatymų leidėjams pritarus siūlymui siųsti turkų karius padėti Jungtinių Tautų remiamai Tripolio vyriausybei.

Kalbėdamasis su R. T. Erdoganu telefonu D. Trumpas „pabrėžė, kad užsienio kišimasis komplikuoja situaciją Libijoje“, pranešime sakė Baltųjų rūmų atstovas Hoganas Gidley (Hoganas Gidlis).

Tripolyje įsikūrusi Nacionalinės santarvės vyriausybė (NSV), vadovaujama ministro pirmininko Fayezo Sarrajo (Fajezo Saradžo), nuo balandžio mėnesio stengiasi atremti šalies rytinę dalį kontroliuojančios administracijos ir maršalo Khalifos Haftaro (Chalifos Haftaro) pajėgų, kurias palaiko Turkijos regioninės varžovės Saudo Arabija, Egiptas ir Jungtiniai Arabų Emyratai, puolimą.

R. T. Erdoganas nekart kaltino Rusiją siunčiant privačių samdinių padėti Kh. Haftaro pajėgoms, bet Maskva tai neigia.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Ryža beždžionė bando įsakinėti turkams.....geriau tegul ožiui įsakinėja, tas nors klausys...

nuobodu nebus

Ir vėl velniava. O Bagdade dar ir bendra amerikiečių su irakiečiais bazė netoli oro uosto apšaudyta. Suinteresuotųjų kurstyti karą daug, vienas iš jų - Pimpis Vovanas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS