D. Trumpas pratęsė kaltinimų tiradą dėl suklastotų rinkimų | Diena.lt

D. TRUMPAS PRATĘSĖ KALTINIMŲ TIRADĄ DĖL SUKLASTOTŲ RINKIMŲ

Rinkimus pralaimėjęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas 46 minučių trukmės vaizdo įraše iš Baltųjų rūmų trečiadienį pakartojo savo kaltinimus dėl rinkimų rezultatų klastojimo. Savo kalbą jis pradėjo žodžiais: „Tai galbūt svarbiausia kalba, kurią esu sakęs“.

Tačiau D. Trumas nieko svarbaus nepasakė, tik pakartojo virtinę kaltinimų, kuriuos jau ne kartą yra išsakęs po lapkričio 3-iąją vykusių rinkimų. „Viskas buvo labai, labai keista“, - sakė prezidentas. Savo balsą rinkimuose esą atidavė daugybė „mirusiųjų“, ypač vadinamosiose svyruojančiose valstijose „nelegaliai buvo atiduota milijonai balsų“.

Rinkimai buvo „visiška katastrofa“, - sakė toliau D. Trumpas, pabrėždamas, kad iš tikrųjų rinkimus laimėjo ne jo varžovas Joe Bidenas, o jis. Feisbukas, kuriame buvo paskelbta kalba, įrašą pažymėjo pastaba, kad rinkimų nugalėtojas yra J. Bidenas.

D. Trumpas ir toliau atsisako pripažinti savo pralaimėjimą ir aiškina tapęs masinio sukčiavimo auka. Ekspertai tai neigia. Antradienį ir JAV generalinis prokuroras Billas Barras pareiškė, jog nėra įrodymų, kad rinkimai buvo masiškai klastojami.

„The New York Times“ duomenimis, D. Trumpo kalbos įrašas buvo darytas jau praėjusią savaitę, tačiau kodėl paskelbtas būtent trečiadienį, neaišku.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nigga

D.Trjmpas teisus!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS