D. Trumpas reikalauja dar kartą perskaičiuoti balsus Džordžijoje | Diena.lt

D. TRUMPAS REIKALAUJA DAR KARTĄ PERSKAIČIUOTI BALSUS DŽORDŽIJOJE

Kadenciją baigiančio JAV prezidento Donaldo Trumpo teisininkų komanda šeštadienį pateikė prašymą dar sykį perskaičiuoti Džordžijos valstijoje per prezidento rinkimus atiduotus balsus. Taip dar kartą mėginama pergalę išplėšti iš demokrato Joe Bideno.

Vos prieš dieną Džordžijos gubernatorius Brianas Kempas bei valstijos sekretorius Bradas Raffenspergeris, kurie abu yra respublikonų atstovai, nepriklausomai patvirtino rinkimų rezultatus ir J. Bideno pergalę įtvirtino kiek daugiau nei 12 tūkst. balsų skirtumu.

Prezidento rinkimų balsai Džordžijoje jau buvo perskaičiuoti ketvirtadienį ir paskelbta J. Bideno pergalė. Tačiau balsų skirtumas sudarė mažiau nei 0,5 proc. tad D. Trumpo štabas turėjo teisę reikalauti balsus perskaičiuoti dar kartą.

Pareiškime apie reikalavimą perskaičiuoti balsus D. Trumpo advokatai kalba apie „suklastotus rezultatus“ ir „neteisėtus balsus“, tačiau nepateikia jokių įrodymų.

D. Trumpas jau ne vieną savaitę siekia panaikinti lapkričio 3 d. įvykusių rinkimų rezultatus, naudodamasis visomis įmanomomis teisinėmis priemonėmis ir skleisdamas nepagrįstus teiginius apie didžiulio masto balsų klastojimą.

Pensilvanijos teisėjas atmetė D. Trumpo ieškinį

Pensilvanijos teisėjas atmetė JAV prezidento D. Trumpo ieškinį, kuriuo siekta šioje ginčijamoje valstijoje panaikinti milijonus paštu atiduotų piliečių balsų, skelbia BBC.

Pasak teisėjo Matthew Branno, ieškinys, kuriame reikšti įtarimai dėl rinkimų pažeidimų, buvo „be pagrindo“. Savo verdikte teisėjas M. Brannas teigia, kad D. Trumpo rinkimų štabas bandė „atimti pilietinę rinkimų teisę iš beveik septynių milijonų rinkėjų“.

Po tokio teismo sprendimo Pensilvanijos valstija kitą savaitę galės oficialiai patvirtinti demokrato Joe Bideno pergalę, išplėštą kiek daugiau nei 80 tūkst. balsų skirtumu.

D. Trumpo nenoras pripažinti pralaimėjimą sutrikdė įprastą procesą, kuris paprastai vyksta po JAV prezidento rinkimų.

Prognozuojama, kad J. Bidenas surinks iš viso 306 rinkikų kolegijos balsus, tuo užsitikrindamas pergalę, mat JAV prezidento postui laimėti užtenka 270 balsų, o D. Trumpas gaus tik 232 balsus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ALGIS

Tai antrasis Lukašenka , NIEKAIP NENORI PALIKTI LOVIO .

Įtariu

kad jis Palucko giminaitis,tas irgi reikalavo kelis kartus perskaičiuot balsus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS