D. Trumpas tikina neturįs jokio rasizmo | Diena.lt

D. TRUMPAS TIKINA NETURĮS JOKIO RASIZMO

  • 5

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) antradienį griežtai paneigė kaltinimus rasizmu, pasigirdusius po jo ksenofobiškos atakos prieš kelias etninėms mažumoms priklausančias Kongreso nares demokrates.

„Šios tviterio žinutės NEBUVO rasistinės. Rasizmo aš neturiu!“ – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė D. Trumpas, JAV įstatymų leidėjams rengiantis balsuoti dėl rezoliucijos, kuria būtų pasmerkti jo „rasistiniai komentarai“.

Virtinėje sekmadienio žinučių tviteryje prezidentas užsipuolė keturias Kongreso nares – ispanakalbių, arabų, somaliečių ir afroamerikiečių kilmės – ir ragino jas grįžti į šalis, iš kurių jos atvyko.

Demokratų lyderiai kategoriškai pasmerkė D. Trumpo komentarus ir reiškė paramą Atstovų Rūmų narėms Alexandriai Ocasio-Cortez (Aleksandrijai Okasio-Kortes), Rashidai Tlaib (Rašidai Tlaib), Ilhan Omar ir Ayannai Pressley (Ajanai Presli). Visos jos, išskyrus I. Omar, yra gimusios Jungtinėse Valstijose.

Smerkdamas „vadinamąjį balsavimą“, numatytą vėliau antradienį, ir pavadinęs jį „apgavikišku demokratų žaidimu“, D. Trumpas paragino respublikonus „neparodyti silpnumo ir nepakliūti į jų spąstus“.

„Tai turėtų būti balsavimas dėl nešvankios kalbos, pareiškimų ir melo, kuriuos sakė šios Kongreso narės demokratės, kurios, tikrai tikiu remdamasis jų veiksmais, nekenčia mūsų šalies, – rašė prezidentas. – Gaukit sąrašą SIAUBINGŲ dalykų, kuriuos jos pasakė.“

„(Atstovų Rūmų pirmininkė) Nancy Pelosi (Nensi Pelouzi) bandė jas nustumti, bet dabar jos amžiams susijusios su Demokratų partija“, – pareiškė D. Trumpas, įgeldamas demokratų kontroliuojamų Atstovų Rūmų lyderei, kuri iki šiol palaikydavo nereikšmingus santykius su minėtomis keturiomis kairiosios pakraipos atstovėmis, dirbančiomis pirmą kadenciją.

„Pasimatysime 2020 metais!“ – pridūrė D. Trumpas, paminėdamas kitų JAV prezidento rinkimų metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Lauriane

Ačiū gydytojui Ilekhojie, kuris tiesiog padeda man atkurti taiką į namus, mano tėtis ir mama labai ilgai buvo išvykę, neseniai internete radau skelbimą apie stebuklingą galią ir sakau, kad leisk man susisiekti, kad pabandyčiau mano tikėjimas, laimei man, ir padedant dr. Ilekhojie magijai, mano mama ir tėtis vėl yra kartu. Kreipkitės į šį puikų vyrą, jei kiltų problemų dėl ilgalaikio sprendimo per gethelp05@gmail.com „WhatsApp“ jam telefonu +2348147400259

HANS

LENKIU SAVO ZILA GALVA PRIES SI PREXIDENTA,,SAUNUOLIS,,

Kęstas

Ar tikrai mums naudinga laisva prekyba? Visa Lietuva trina rankomis. Kol JAV prezidentas D.Trumpas grąžina gerai apmokamas darbo vietas į JAV, kovodamas muitais su Kinija, Meksika ir kitomis konkurentėmis, mes ir toliau išvešime darbo vietas į Kiniją, Vietnamą, Pietų Ameriką ir kitur, kur tuos darbus atlikinės komunistų ir kitų savanaudžių vergai. Tai vadinasi globalizacija ir laisva prekyba. Tik va bėda, Europos ekonomika nuo tokios prekybos buksuoja ir atsilieka nuo Amerikos ir tos pačios Kinijos. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS