D. Trumpas užsiminė apie dar vieną susitikimą su Kim Jong Unu | Diena.lt

D. TRUMPAS UŽSIMINĖ APIE DAR VIENĄ SUSITIKIMĄ SU KIM JONG UNU

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį sakė galintis iki metų pabaigos dar kartą susitikti su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu, praneša naujienų agentūra „Kyodo“.

Paklaustas, ar susitiks su Kim Jong Unu dar kartą šiais metais, D. Trumpas reporteriams Baltuosiuose rūmuose teigė: „Kažkuriuo metu, taip. Jie tikrai nori susitikti, jie norėtų susitikti. Manau, kad tai įvyks, pamatysime. Manau, kažkas gali įvykti.“

Pirmadienį aukštas Šiaurės Korėjos diplomatas tvirtino, kad Pchenjanas yra pasiruošęs darbiniams susitikimams su Jungtinių Valstijų atstovai jau rugsėjo pabaigoje. Tai reiškia, kad įstrigusios branduolinio nusiginklavimo derybos tarp šių šalių gali atsinaujinti.

Pirmą kartą D. Trumpas ir Kim Jong Unas susitiko pernai birželį Singapūre. Tuo metu Kim Jong Unas pažadėjo siekti visiško Korėjos pusiasalio branduolinio nusiginklavimo.

Vėliau šalių lyderiai susitiko dar dukart. Paskutinis jų susitikimas vyko šiemet birželį demilitarizuotoje zonoje, skiriančioje Šiaurės ir Pietų Korėją. Šio susitikimo metu Kim Jong Unas sutiko su D. Trumpu, kad abi šalis turi atnaujinti įstrigusias derybas jau artimiausiomis savaitėmis, tačiau derybos taip ir nebuvo pradėtos.

Formaliai JAV ir Šiaurės Korėja vis dar kariauja, nes 1950-1953 m. Korėjos karas baigėsi tik paliaubomis, taikos sutartis iki šiol nėra pasirašyta.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

earht king

ne nereikia pasaku, burbulas sprogo kokios kalbos liko, tarp trampo, ir kim jong uno, likimas turi nuliemti, šyta komunistinio fokuso blefa, kalba trumpa aiški, jau buvo išsakyta, bet tas klounas vis nerimsta ir gasdina, ,kartais reikia ne žaisti, bet tarti stypru savo žodžio kelia ir pasakyti užtenka, tartis juk tarėmes o tamsta ar supratai, ne taip gana, aš ir savo galibe turiu bet laikaus savo vietoj, esu kas esu, viskas ,tada ten ju politologai vertins tos žodžio prasmes kalbas, ir ponas suras savo vieta ir baigs šalta kara ,o jei ne taip juk priemoniu yra taktika oi suprantama, nepės net nusičiaudinti, kaip teks skaudžiai, verkti, jeigu valdytu reiganas, arba bušas, klintonas seniai ten būtų tvarka, ivesta,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS