D. Trumpo atvaizdas supleškės ant laužo | Diena.lt

D. TRUMPO ATVAIZDAS SUPLEŠKĖS ANT LAUŽO

  • 0

Didžiulis kandidato į JAV prezidentus Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo), laikančio savo varžovės Hillary Clinton (Hilari Klinton) galvą, atvaizdas šią savaitę supleškės per kasmet Didžiojoje Britanijoje švenčiamą Laužų nakties šventę.

Šeštadienį Pietryčių Anglijoje esančiame Idnbridže bus padegta pirotechnikos priemonių prikimšta 11 m aukščio D.Trumpo iškamša, apvilkta šortais su meksikiečių atvaizdais, trečiadienį paskelbė organizatoriai.

Visoje Britanijoje šeštadienį bus deginami laužai ir iškamšos, leidžiami fejerverkai. Taip šalis kiekvienais metais pamini akimirką, kuomet 1605 metais lapkričio 5-ąją Guy Fawkesui (Gajui Foksui) buvo sutrukdyta susprogdinti parlamentą.

„Mes tiesiogine prasme padedame D. Trumpui įgyvendinti jo paties skambią frazę „paleisk pelenais“, – paaiškino Idnbridžo laužų draugijos atstovė Jeni Foxas (Dženi Foks), kuri pridūrė, kad atvaizdo susprogdinimu prasidės fejerverkas.

„Atrodė labai teisinga, kad kažkiek dėmesio tektų ir H. Clinton, ir mes esame tikri, kad kandidatai į prezidentus bus patenkinti tuo, kad figūruoja abu“ – pridūrė atstovė.

Idnbridžo miestelis britų visuomenę erzinančių žmonių atvaizdus degina jau daugiau kaip 20 metų. Pernai tokios „garbės“ nusipelnė tuometinis FIFA prezidentas Seppas Blatteris (Zepas Blateris).

Tarp kitų aukų yra buvusio ministro pirmininko Tony Blairo (Tonio Blero) sutuoktinė Cherie Blair (Čeri Bler), buvęs ministras pirmininkas Gordonas Brownas (Gordonas Braunas), komikas Russellas Brandas (Raselas Brandas) ir buvęs Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso (Žozė Manuelis Barozu).

Tradiciškai ant laužo metamas „Parako sąmokslo“ lyderio Guy Fawkeso atvaizdas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS