D. Tuskas pažadėjo apsaugoti Lenkiją nuo ES migrantų perkėlimo | Diena.lt

D. TUSKAS PAŽADĖJO APSAUGOTI LENKIJĄ NUO ES MIGRANTŲ PERKĖLIMO

  • 8

Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas trečiadienį pareiškė, kad jo vyriausybė apsaugos Lenkiją nuo Europos Sąjungos migrantų perkėlimo schemos, blokui pritarus prieglobsčio taisyklių reformai.

Reformos, kuriomis siekiama sugriežtinti pasienio procedūras ir priversti 27 valstybes nares dalytis atsakomybe už prieglobsčio prašytojus, trečiadienį buvo priimtos Europos Parlamente.

Pagal reformą ES šalys turės priimti tūkstančius prieglobsčio prašytojų iš tokių valstybių kaip Italija ir Graikija.

Jei nenori priimti prieglobsčio prašytojų, valstybės narės galės skirti lėšų ar kitų išteklių priimančiosioms valstybėms.

„Apsaugosime Lenkiją nuo perkėlimo mechanizmo“, – sakė D. Tuskas žurnalistams Varšuvoje kaip tik tuo metu, kai Briuselyje buvo priimta ginčytina reforma.

Anksčiau valdžioje buvusi konservatyvioji Lenkijos partija „Teisė ir teisingumas“ (PiS) aršiai kritikavo reformas. Naujasis D. Tusko vadovaujamas valdantysis aljansas, nepaisant to, kad iš esmės yra proeuropietiškų pažiūrų, taip pat laikosi šios pozicijos.

„Turiu tam tikrų galimybių kurti aljansus, o perkėlimo arba mokėjimo už [migrantų] nepriėmimą mechanizmas (...) tikrai nebus taikomas Lenkijai“, – sakė D. Tuskas, kuris yra buvęs Europos Vadovų Tarybos pirmininkas.

Pagal galiojančias ES taisykles atvykimo šalis yra atsakinga už prieglobsčio prašytojų priėmimą, patikrinimą ir nepriimtinų prieglobsčio prašytojų grąžinimą.

Naujojo pakto priemonės turėtų įsigalioti 2026 metais, kai Europos Komisija nustatys, kaip jis bus įgyvendinamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Nieko tas Tuskas nepadarys

Tuskas tik ant 10 kartų mažesnės Lietuvos tesugeba loti, grąsinti, šantažuoti. Nacis jis.

Tam "aklai taikys" :

Arba juos isileis,arba ne. Jei isileis - toliau jau jie nebeklausia. Vokietijoje,Prancuzijoje,UK praleidziu po 8 menesius kasmet - zinau,ka rasau.

Nei nuo

slavu imoniu Lenkijoje,nei nuo slavu vergu antpludzio i lenku darbo vietas apsaugojai. Nei nuo migrantu apsaugosi,melagi narcize!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS