Danija atsisako „Johnson & Johnson“ vakcinos nuo koronaviruso | Diena.lt

DANIJA ATSISAKO „JOHNSON & JOHNSON“ VAKCINOS NUO KORONAVIRUSO

Danijos sveikatos apsaugos valdyba pirmadienį pranešė nusprendusi atsisakyti „Johnson & Johnson“ („J&J“) vakcinos nuo pandeminio koronaviruso, kilus būgštavimų dėl rimtų šalutinių poveikių.

„Danijos sveikatos apsaugos valdyba padarė išvadą, kad „Johnson & Johnson“ vakcinos nuo COVID-19 naudojimo nauda nėra didesnė už riziką sukelti galimą neigiamą poveikį... tiems, kurie gauna šią vakciną“, – sakoma agentūros pranešime.

„Todėl Danijos sveikatos apsaugos valdyba tęs Danijos masinės vakcinacijos nuo COVID-19 programą be „Johnson & Johnson“ vakcinos nuo COVID-19“, – priduriama jame.

Tiek Pasaulio sveikatos organizacija (PSO), tiek Europos vaistų agentūra (EVA) yra patvirtinusios „J&J“ skiepus.

Kaip pranešama, šis preparatas pašalinamas iš programos gavus informacijos apie kelis neįprastų kraujo krešulių su trombocitų kiekio sumažėjimu atvejus tarp „J& J“ vakcina paskiepytų žmonių JAV.

EVA balandžio 20-ąją pareiškė, kad neįprasti kraujo krešuliai turėtų būti įvardyti kaip „labai retas“ „J&J“ vakcinos nuo koronaviruso šalutinis poveikis, tačiau pabrėžė, kad šių skiepų nauda vis tiek viršija riziką.

„J&J“ buvo atidėjusi savo sukurtos vienadozės vakcinos platinimą Europoje, nusprendusi palaukti, kol EVA paskelbs savo tyrimo rezultatus, tačiau pareiškė „tvirtai pasitikinti“ savo vakcina.

Balandį Danija paskelbė, kad nebenaudos „AstraZeneca“ vakcinos nuo pandeminio koronaviruso, pranešus apie retus, bet rimtus kraujo krešulių atvejus asmenims, kurie buvo paskiepyti šiuo preparatu.

Nepaisant PSO ir EVA rekomendacijų tęsti skiepijimą šia vakcina, „Danijos vakcinacijos kampanija tęsis be „AstraZeneca“ vakcinos“, tada sakė Danijos sveikatos apsaugos valdybos direktorius Sorenas Brostromas (Siorenas Brostriomas).

Danija buvo pirmoji šalis Europoje, sustabdžiusi „AstraZeneca“ vakcinos naudojimą.

Keliolika šalių pasekė danų pavyzdžiu, tačiau visos jos, išskyrus kelias, atnaujino skiepijimą minima vakcina, EVA akcentavus vakcinos naudą ir pareiškus, kad laiko ją „saugia ir veiksminga“.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Danijoje

Valdžia iš tikrųjų rūpinasi žmonėmis

pensininkė

protinga Danija o mūsų Šimonytei tiks bet kokia išskyrus Sputnik

Tai kad

Kamikadzėm trūksta vakcinos.ž
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS