Danijos finansų inspekcija patikrino SEB banką: pinigų plovimo rizika vidutiniška | Diena.lt

DANIJOS FINANSŲ INSPEKCIJA PATIKRINO SEB BANKĄ: PINIGŲ PLOVIMO RIZIKA VIDUTINIŠKA

  • 1

Danijos finansų inspekcija (FI) paskelbė SEB banko filialo šalyje patikrinimo rezultatus ir pareiškė, kad pinigų plovimo rizika banke yra vidutiniška, o pats bankas turėtų rinkti daugiau informacijos apie klientus, susijusius su aukšta pinigų plovimo rizika.

„Finansų inspekcija vertina pinigų plovimo ar terorizmo finansavimo per filialą riziką kaip vidutinišką, palyginti su kitų finansų sektoriaus bendrovių Danijoje vidurkiu“, - sakoma FI pranešime.

FI banko Danijos filialą „SEB Kort Bank AB“ patikrino pernai kovą, o rezultatus paskelbė trečiadienį. „SEB Kort Bank AB“ yra antrinė Švedijos SEB banko įmonė Danijoje.

Pasak FI, inspekcija banko filialui nurodė surinkti papildomos informacijos apie klientus, kurių pinigų plovimo ar terorizmo finansavimo rizika yra aukšta. FI taip pat nurodė SEB banko filialui užtikrinti, kad bankas laikosi visų Danijos kovos su pinigų plovimu įstatymų.

„Filialas yra įpareigotas užtikrinti, kad sandorių stebėsena būtų pritaikyta prie filialo žinių apie individualų klientą, įskaitant kliento rizikos profilį ir numatomą verslo apimtį“, - sakoma Finansų inspekcijos pranešime.

„SEB Kort Bank AB“ vadovas Larsas Lorenzenas tikino, kad FI patikrinimas buvo įprastas ir jo metu neaptikta jokių su pinigų plovimu susijusių pažeidimų. „Nuo patikrinimo 2018-ųjų kovą mes sustiprinome savo procesus ir kontrolę, kad įgyvendintume visus Danijos FI reikalavimus“, - pranešime sakė L. Lorenzenas.

Į didžiulį pinigų plovimo skandalą šiuo metu yra įsipainioję kiti Šiaurės šalių bankai - „Danske Bank“, „Swedbank“ ir „Nordea“. Įtartinų mokėjimų, atliktų per šiuos bankus, sumos siekia atitinkamai 200 mlrd., 4 mlrd. ir 700 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Iš ko tie bankai gyvens jei ne iš pinigų plovimo... ir nereikia Vasiliauskui apsimetinėt kad jis nė prie ko.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS