Danijos monarchas Frederikas X su pirmuoju karališkuoju vizitu lankosi Lenkijoje | Diena.lt

DANIJOS MONARCHAS FREDERIKAS X SU PIRMUOJU KARALIŠKUOJU VIZITU LANKOSI LENKIJOJE

  • 0

Danijos monarchas Frederikas X trečiadienį su pirmuoju karališkuoju vizitu lankosi Lenkijoje ir vadovauja komercinei misijai.

Naujųjų metų išvakarėse karalienė Margretė II (Margrethe II), daugiau nei pusę amžiaus valdžiusi Daniją, paskelbė apie savo abdikaciją, o sausio 14 dieną karaliumi tapo jos sūnus Frederikas X.

Danijos karalių Varšuvoje pasveikino Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda).

„Vizitas bus daugiausia ekonominis, o pagrindinės temos – saugumas, energetika, klimatas, maistas ir žemės ūkis“, – nurodė Lenkijos tarptautinės politikos biuro vadovas Mieszko Pawlakas (Meško Pavliakas).

„Karalius atvyko į Lenkiją su svarbia komercine misija“, – pridūrė jis.

Savo viešnagę sostinėje Frederikas X pradėjo apsilankymu prieš kelis mėnesius duris atvėrusiame Lenkijos istorijos muziejuje, o jo direktorius pavadino monarcho viešnagę „didžiule garbe ir privilegija“.

Muziejuje karalius Frederikas X dalyvavo verslo forumo atidaryme, kuriame pabrėžė, kad klimato kaita yra nepaprastai svarbi tema.

Karalius atvyko į Lenkiją su svarbia komercine misija.

„Matome, kaip energetikos ir naujų technologijų galimybės gali paveikti ateitį, ateinančias kartas, – kalbėjo jis. – Šio vizito tikslas – parodyti, kokių pokyčių galime imtis, kad būtų naudojama daugiau atsinaujinančių energijos šaltinių, ir kaip daryti įtaką atsakingiems gamybos metodams ir vartotojų elgsenai.“

Karalius sakė, kad šie dalykai suteikia, jo žodžiais tariant, išskirtinę galimybę Lenkijos ir Danijos bendradarbiavimui, taip pat ir verslo srityje.

Trijų dienų vizito metu karalius lankysis Varšuvoje ir šiaurės vakariniame Ščecino mieste. Tikimasi, kad jis susitiks su įstatymų leidėjais ir aplankys NATO regioninę karinę būstinę Ščecine.

Danijoje monarchas yra valstybės vadovas, tačiau jo vaidmuo daugiausia yra reprezentacinis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS